Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Har du sett skjelettene i Hvalsalen lyse i mørket ? Hvordan er det på når lysene er slukket? Onsdag kveld er du velkommen til «Natt på museet» i De naturhistoriske samlinger. Husk at du i vinterferien også på dagtid kan besøke medaljeverkstedet og Doktor Proktor i De kulturhistoriske samlingene
Er du interessert i hagebruk, planter og å være ute i allslags vær? I perioden fra 1.mai - 1.september 2013 trenger vi ekstrahjelp i Muséhagen i Bergen.
Vinterferien på museet i neste uke byr på et spennende program med medaljeverksted og den populære «Doktor Proktor utstillingen» i De kulturhistoriske samlinger, og i De naturhistoriske samlinger er det på kvelden onsdag 27. februar nok en gang « Natt på Museet».
Gatelys påvirker lengden på den aktive dagen for spurvefugler om vinteren. En undersøkelse i Bergen utført av Ingvar Byrkjedal, Terje Lislevand og Stefanie Vogler viser en betydelig nattlig aktivitet hos rødstrupe, svarttrost og gjerdesmett, og faktisk også en viss aktivitet om natta hos blåmeis og kjøttmeis.
Denne helgen er siste sjanse for å oppleve Doktor Proktor-ustillingen. Mandag 3. juni tas utstillingen ned. Hva med et museumsbesøk nå kombinert med et besøk i Muséhagen i praktfullt vær?