Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Med utstillingen "VI", inviteres barn og unge til å si sin mening om demokrati, liveverd, likestilling, frihet og andre viktige og utfordredet tema i dagens politiske verden. Utstillingen åpner 12. mai 2014 .
Den tidlige våren fortsetter. Øverst i Fjellhagen er en fargerik samling av vårløker som står fine i mars.
Med detaljerte bilder viser nå selskapet Arkikon og Universitetet i Bergen hvordan folk levde på Vestlandet i steinalderen.
Nye utstillinger, studio for egne studier for barn og unge, aktiviteter på kveldstid og i helger er noe av det du vil oppleve på universitetsmuseet i vår og sommer.
Krokusblomstringen på Milde er et sikkert vårtegn. I midten av mars er blomstringen på topp.
I forbindelse med rehabilitering av Universitetsmuseet må huset tømmes for utstilte gjenstander. Vi har fulgt en hubros kronglete ferd fra monteren til magasinet.
Hvordan stikker du noen med bøyde sverd? Hvordan avsløres heksene i Stillehavet? Hva skjuler seg av budskap på medaljens bakside? Velkommen til Magisk søndag 16. mars på Universitetsmuseet, De kulturhistoriske samlinger.