Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Universitetsmuseets årbok for 2019 kan du lese både i trykt og digitalt format. Hovedtemaet i 2019 er "Røtter". Forfatterne kommer fra Universitetsmuseet og andre fagmiljø både innenfor og utenfor Universitetet i Bergen.
Når dyrene skal tilbake til Universitetsmuseet, stiller de største først i køen. Aller først var den nå berømte blekhodenebbhvalen som strandet på Sotra med magen full av plast.
I middelalderen var Borgund en av Norges 14 byer. Vi hører om den i sagalitteraturen og den er omtalt i 1384 som en av ‘de små kjøpsteder’. Så blir det helt stille!
Åpner for publikum tirsdag 5. mars 2019.
Middelalderforskningen ved UiB befester sin sterke posisjon og mottar støtte til to prosjekter gjennom årets FRIPRO-tildeling fra Forskningsrådet.