Hjem
Click

Universitetsmuseet i Bergen

Åpningstider  01.09-31.05

Tirsdag - fredag: 10-15
Lørdag og søndag: 11-16
Mandag stengt.

Naturhistorisk Museum rehabiliteres - stengt fram til høsten 2019

Veksthuset i Muséhagen er for tiden stengt for publikumsbesøk p.g.a. vedlikehold.

 

VELKOMMEN TIL HISTORISK MUSEUM

Universitetsmuseet med Muséhagen ligger sentralt på Nygårdshøyden i hjertet av universitetsområdet med noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie. Utstillinger om arkeologi, antropologi, kunst- og kulturhistorie, zoologi, geologi og botanikk

Årbok for Universitetsmuseet 2015

Funn av kjelke frå jarnalder på Vossaskavlen

Nedsmeltinga av breane og fonnene våre kan føre til interessante arkeologiske funn i dei nyleg blottlagde randsonene til fonnene. Seinsommaren 2014 vart det funne fleire tilverka trestykke som truleg stammar frå ein kjelke eller slede ved Vossaskavlen i Ulvik kommune.

Nyhet

Dodoen for første gang i 3D

For første gang er dronten eller dodoen gjenskapt som 3D visualisering på grunnlag av nye studier av denne utryddete fuglen. Publiseringen og digitaliseringen er resultat av mer enn fem års internasjonal forskerinnsats, der Hanneke Meijer ved Universitetsmuseet i Bergen er en av bidragsyterne.

 

Herman Friele BS sitt mikroskop

 

Herman Friele BS (1838-1921) var zoolog og forretningsmann. Han var eier av kaffehuset etter sin far Berent, derav navnet BS = Berents sønn. Han satt i Bergens Museums direksjon fra 1870. Sammen med sin søstersønn James A. Grieg arbeidet han med bløtdyr, mollusker. Her er Herman Frieles mikroskoper som ble brukt av ham under undersøkelser av denne typen.