Hjem
Click

Universitetsmuseet i Bergen

Vanlige åpningstider  01.09-31.05

Tirsdag - fredag: 10-15
Lørdag og søndag: 11-16
Mandag stengt

Naturhistorisk Museum rehabiliteres - stengt til sommer 2019, se Museumsprosjektet.

Veksthuset i Muséhagen er for tiden stengt for publikumsbesøk p.g.a. vedlikehold.

 

VELKOMMEN TIL HISTORISK MUSEUM

Universitetsmuseet med Muséhagen ligger sentralt på Nygårdshøyden i hjertet av universitetsområdet med noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie. Utstillinger om arkeologi, antropologi, kunst- og kulturhistorie, zoologi, geologi og botanikk

Hove-madonnaen skal hjem

Lager kopi av unik 800 år gammel kunstskatt

Hove-madonnaen ble laget rundt år 1250. Etter 170 år ved Universitetsmuseet skal en tro kopi leveres tilbake til kirken hvor skulpturen sto i rundt 600 år.

Nyhet

Lansering av nettutstilling om Catharine Hermine Kølle (1788-1859)

Den 16. februar lanserer Universitetsbiblioteket og Universitetsmuseet i Bergen i fellesskap en nettutstilling om Catharine Hermine Kølle, og en vindusutstilling i Nygårdsgaten 5. Lanseringen vil bli markert torsdag 16. februar kl 15:00 på Manuskript- og librarsamlingen i HF-bygget, Sydnesplassen 7.

Kunnskapsportalen

Velkommen til Grind

Grind.no - UiBs kunnskapsportal om landskap og livsmiljø, natur og kulturhistorie

Nyheter

UiB-forskere fant sjelden hval full av plast

Den to tonn tunge gåsenebbhvalen som strandet på Sotra er en av de første gåsenebbhvalene som er blitt dokumentert i Norge. Hvalen var syk og måtte avlives. Da den ble åpnet, fant forskere fra UiB og Universitetsmuseet blant annet 30 plastposer i magen til det syke dyret. Hva hvalen egentlig skulle...

 

Herman Friele BS sitt mikroskop

 

Herman Friele BS (1838-1921) var zoolog og forretningsmann. Han var eier av kaffehuset etter sin far Berent, derav navnet BS = Berents sønn. Han satt i Bergens Museums direksjon fra 1870. Sammen med sin søstersønn James A. Grieg arbeidet han med bløtdyr, mollusker. Her er Herman Frieles mikroskoper som ble brukt av ham under undersøkelser av denne typen.