• Hva brenner du for? Grunnlovsutstillingen utfordrer deg i viktige spørsmål om dagens demokrati.
  • Se våre vakre kirkeskatter og bevarte deler fra norske stavkirker.
  • Se verdens eldste hardingfele.
  • Se våre gravskatter fra vikingtiden eller mumier fra det gamle Egypt.

 

 

Universitetsmuseet i Bergen har noen av Norges største samlinger av kultur- og naturhistorie og som er grunnlaget for forskningen og formidlingen ved museet.

Besøk utstillingene i De kulturhistoriske samlinger på Haakon Sheteligsplass 10! Se våre levende planteutstillinger i musèhagene på Nygårdshøyden eller på Milde.

Museumsprosjektet

Utstillingene i De naturhistoriske samlinger er for tiden stengt på grunn av renovering. Nå tilbakefører vi Norges eldste museumsbygning fra 1865 til sin mest mulig opprinnelige stand med ny festsal og nye utstillinger. Museumsbygningen vil være Universitetets sentrale møteplass og formidlingshus der vi ønsker å framheve bygningens historiske kvaliteter og spesielle atmosfære og samtidig tilby nye formidlingsformer og gode publikumsfasiliteter. Les mer om Museumsprosjektet. Nye naturhistoriske utstillinger åpner i 2018.

Velkommen til Kulturhistorisk

Husk at den kulturhistoriske del av Universitetetsmuseet er åpen med nye spennende utstillinger. Bygningen  ligger ved den andre siden av Musehagen ved siden av Sjøfartsmuseet. Du finner veien ved å gå videre fra Muséplass!

 

 

Velkommen til Universitetsmuseet!

 

Følg oss på: