Hjem
Click

Universitetsmuseet i Bergen

Åpningstider  01.06-31.08 (sommer)

Tirsdag - fredag: 10-16
Lørdag og søndag: 11-16
Mandag stengt

Muséhagen var inntil 1996 Universitetets botaniske hage. Den nye botaniske hagen, Arboretet, ligger på Milde, 2 mil utenfor sentrum. 

Naturhistorisk Museum rehabiliteres - stengt til sommer 2019, se Museumsprosjektet.

Veksthuset i Muséhagen er for tiden stengt for publikumsbesøk p.g.a. vedlikehold.

Universitetsmuseet med Muséhagen ligger sentralt på Nygårdshøyden i hjertet av universitetsområdet med noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie, samt Arboretet og botanisk hage på Milde. 

Besøke oss? - VELKOMMEN TIL HISTORISK MUSEUM

Plasthvalen

Besøksrekord på Historisk museum

Aldri før har så mange museumsgjester bessøkt Historisk museum i juni måned. Årsaken er ustillingen om plasthvalen.

Plasthvalen

UiB-forskere i internasjonal dokumentar

Britiske Sky News har fulgt arbeidet med plasthvalen siden den ble funnet ved Sotra i januar. Nå kan du se hele dokumentaren gratis.

NYHET

Utvikling sett gjennom pollen og arkeologi

Hva vedlikeholder mangfoldet av arter i et område, og hvordan blir dette påvirket av mennesker?Hva har skjedd fra istiden og frem til i dag?

Nyheter

Universitetsmuseet representert i prestisjetung nettutstilling

Coimbra-gruppen er et nettverk av ærverdige europeiske universitet som alle forvalter vår felles kulturarv. Nå har de laget en nettutstilling med ulike objekter fra sine samlinger. Universitetsmuseet i Bergen er representert med Runepinne fra Bryggen, Nedstryn frontalen og steinalder kunst.

Nyheter

Hvalen som åpnet øynene til folk

Zoolog Terje Lislevand ved UiB forteller at det var fantastisk å være vitne til alt det positive engasjementet «plasthvalen» utløste, og det enorme fokuset den skapte rundt et så viktig globalt miljøproblem som plastforurensing er.