Hjem
Click

Universitetsmuseet i Bergen

Åpningstider  01.06-31.08 (sommer)

Tirsdag - fredag: 10-16
Lørdag og søndag: 11-16
Mandag stengt

Muséhagen var inntil 1996 Universitetets botaniske hage. Den nye botaniske hagen, Arboretet, ligger på Milde, 2 mil utenfor sentrum. 

Naturhistorisk Museum rehabiliteres - stengt til sommer 2019, se Museumsprosjektet.

Veksthuset i Muséhagen er for tiden stengt for publikumsbesøk p.g.a. vedlikehold.

Universitetsmuseet med Muséhagen ligger sentralt på Nygårdshøyden i hjertet av universitetsområdet med noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie, samt Arboretet og botanisk hage på Milde. 

Besøke oss? - VELKOMMEN TIL HISTORISK MUSEUM

Nyheter

Universitetsmuseet representert i prestisjetung nettutstilling

Coimbra-gruppen er et nettverk av ærverdige europeiske universitet som alle forvalter vår felles kulturarv. Nå har de laget en nettutstilling med ulike objekter fra sine samlinger. Universitetsmuseet i Bergen er representert med Runepinne fra Bryggen, Nedstryn frontalen og steinalder kunst.

Nyheter

Hvalen som åpnet øynene til folk

Zoolog Terje Lislevand ved UiB forteller at det var fantastisk å være vitne til alt det positive engasjementet «plasthvalen» utløste, og det enorme fokuset den skapte rundt et så viktig globalt miljøproblem som plastforurensing er.

Nyheter

Dette veit forskarane om plast i havet

Minst åtte millionar tonn plast hamnar i havet kvart år. 2. juni 2017 opna utstillinga om kvalen som synte ei heil verd kor skadeleg plastforureininga er.

Nyheter

En basisboplass på Bildøy?

Lokalitet 13 tilhører delområdet Bildøy vest. Registreringen avgrenset lokaliteten til ca 1200 m2. Dermed er lokalitet 13 den desidert største av Sotrasambandets lokaliteter. Funn ble påvist mellom 9 og 18 meter over dagens havnivå. Dette tyder på en langvarig bosetning gjennom hele steinalderen.

Nyheter

Utgravinger på Sotrasambandet

De arkeologiske utgravningene på Sotrasambandet er nå i gang. Dette er et av de mest omfattende prosjektene Fornminneseksjonen ved Universitetsmuseet har hatt ansvar for.