Hjem
Click

Universitetsmuseet i Bergen

Åpningstider  01.09-31.05

Tirsdag - fredag: 10-15
Lørdag og søndag: 11-16
Mandag stengt.

Naturhistorisk Museum rehabiliteres - stengt til høsten 2019, se Museumsprosjektet.

Veksthuset i Muséhagen er for tiden stengt for publikumsbesøk p.g.a. vedlikehold.

 

VELKOMMEN TIL HISTORISK MUSEUM

Universitetsmuseet med Muséhagen ligger sentralt på Nygårdshøyden i hjertet av universitetsområdet med noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie. Utstillinger om arkeologi, antropologi, kunst- og kulturhistorie, zoologi, geologi og botanikk

Halloween på Historisk museum

Tradisjonen tro er dette natten da store og små kler seg i de uhyggeligste kostymer. Denne kvelden åpner vi dørene til et mørklagt museum!.

På sporet av den kryptiske urbanmauren

I dei seinaste par tiåra har to ugrasplantar spreidd seg i Bergen og på Nygårdshøyden. Gul lerkespore (Pseudofumaria lutea) og småhjarte ( Dicentra formosa.) finn vi no langs husveggar, på murar og ubrukte tomter. Kva er det som sprer desse frøa så effektivt?

HIMMELSKE VEV - WORKSHOP

Universitetsmuseet i Bergen inviterer 29. november til en-dags symposium og workshop om tekstiler i middelalderkirkene.Tema er både tekniske og konseptuelle. Både spørsmål om vevde og bemalte tekstiler, broderier, materialer, bevaring og kopilaging i tillegg til rituell bruk, teologiske...

Naturopplevelser

Vestnorsk naturfotodag

Lørdag 26. november inviterer Biofoto Hordaland i samarbeid med Universitetsmuseet i Bergen til Vestnorsk naturfotodag i Aulaen. Denne dagen er fylt med inspirerende foredrag,tips og råd og tilbud - og ikke minst vakre naturfoto.

 

Herman Friele BS sitt mikroskop

 

Herman Friele BS (1838-1921) var zoolog og forretningsmann. Han var eier av kaffehuset etter sin far Berent, derav navnet BS = Berents sønn. Han satt i Bergens Museums direksjon fra 1870. Sammen med sin søstersønn James A. Grieg arbeidet han med bløtdyr, mollusker. Her er Herman Frieles mikroskoper som ble brukt av ham under undersøkelser av denne typen.