Hjem
Click

Universitetsmuseet i Bergen

Åpningstider  01.09-31.05

Tirsdag - fredag: 10-15
Lørdag og søndag: 11-16
Mandag stengt

Naturhistorisk Museum rehabiliteres - stengt til sommer 2019, se Museumsprosjektet.

Veksthuset i Muséhagen er for tiden stengt for publikumsbesøk p.g.a. vedlikehold.

 

VELKOMMEN TIL HISTORISK MUSEUM

Universitetsmuseet med Muséhagen ligger sentralt på Nygårdshøyden i hjertet av universitetsområdet med noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie. Utstillinger om arkeologi, antropologi, kunst- og kulturhistorie, zoologi, geologi og botanikk

Nyheter

Tre artar av snøklokker i Bergen

Eit av dei sikre vårteikna på Vestlandet er snøklokkene- allereie i januar , om det er milde vintrar, kjem dei første blomane fram, og stive og ranke kan blada stå sjølv om snøen kjem. Det er tydeleg at dei har mykje frysevæske.

Nyheter

UiB-forskere fant sjelden hval full av plast

Den to tonn tunge gåsenebbhvalen som strandet på Sotra er en av de første gåsenebbhvalene som er blitt dokumentert i Norge. Hvalen var syk og måtte avlives. Da den ble åpnet, fant forskere fra UiB og Universitetsmuseet blant annet 30 plastposer i magen til det syke dyret. Hva hvalen egentlig skulle...

Nyheter

Lager kopi av unik 800 år gammel kunstskatt

Hove-madonnaen ble laget rundt år 1250. Etter 170 år ved Universitetsmuseet skal en tro kopi leveres tilbake til kirken hvor skulpturen sto i rundt 600 år.

Kunnskapsportalen

Velkommen til Grind

Grind.no - UiBs kunnskapsportal om landskap og livsmiljø, natur og kulturhistorie

Utstilling

Lansering av nettutstilling om Catharine Hermine Kølle (1788-1859)

Den 16. februar lanserer Universitetsbiblioteket og Universitetsmuseet i Bergen i fellesskap en nettutstilling om Catharine Hermine Kølle, og en vindusutstilling i Nygårdsgaten 5. Lanseringen vil bli markert torsdag 16. februar kl 15:00 på Manuskript- og librarsamlingen i HF-bygget, Sydnesplassen 7.

Sildesalting i Engevikhavn (Th. Selmer, 1894). Les meir i kunnskapsportalen grind.no.

http://grind.no/midthordland/fusa/engevikhavn.