Hjem
Click

Universitetsmuseet i Bergen

Åpningstider  01.09-31.05 (åpningstider i mai/pinsen)

Tirsdag - fredag: 10-15
Lørdag og søndag: 11-16
Mandag stengt

Muséhagen var inntil 1996 Universitetets botaniske hage. Den nye botaniske hagen ligger på Milde, 2 mil utenfor sentrum. 

Naturhistorisk Museum rehabiliteres - stengt til sommer 2019, se Museumsprosjektet.

Veksthuset i Muséhagen er for tiden stengt for publikumsbesøk p.g.a. vedlikehold.

VELKOMMEN TIL HISTORISK MUSEUM

Universitetsmuseet med Muséhagen ligger sentralt på Nygårdshøyden i hjertet av universitetsområdet med noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie. Utstillinger om arkeologi, antropologi, kunst- og kulturhistorie, zoologi, geologi og botanikk.

Nyheter

Sotrasambandet

De arkeologiske utgravningene på Sotrasambandet er nå i gang. Dette er et av de mest omfattende prosjektene Fornminneseksjonen ved Universitetsmuseet har hatt ansvar for.

Nyheter

Japanske kirsebærtre avslører klimaendringar

Gamle dokument frå tilbake til 800-talet, syner store endringar i når kirsebærtrea i Kyoto blomstrar. - Ingen naturleg klimavariasjon, seier UiB-forskar.

Nyheter

Viser frem plasten for første gang

Universitetsmuseet i Bergen viser frem plasten som ble funnet i magen på gåsenebbhvalen som strandet på Sotra i slutten av januar. Sky News kommer ens ærend for å filme plasten til en timelang dokumentar om plasten i havet.  

Nyheter

På innsiden av Naturhistorisk museum

Det er to år til Naturhistorisk museum åpner for publikum etter et omfattende restaurering og oppgradering. Her får du en sniktitt på hvordan det ser ut på innsiden av museet under byggeprosjektet.

Fakta

Ja, me elskar Magnolia!

I siste halvdel av april og mai er det umogleg å unngå Magnolia-artane sin fargerike bløming.