Institutt for sosialantropologi

Nyhetsarkiv for Institutt for sosialantropologi

Gyri hadde aldri vært i Asia, ei heller hørt om den japanske byen Beppu. Likevel pakket hun kofferten for et halvår på utveksling akkurat her. - Jeg valgte Japan fordi landet har rik historie, en fantastisk kombinasjon av tradisjonelle og moderne levemåter, og et språk helt ulikt mitt eget, sier hun. Les om Gyris opphold ved Ritsumeikan Asia Pacific University her.
19. oktober 2018 disputerte doktorgradsstipendiat Mohammad Tareq Hasan ved Institutt for sosialantropologi.
Det nye forskningsprosjektet "Urban Enclaving Futures" skal undersøke enklavedannelse i tre afrikanske byer. Prosjektet ledes av professor Bjørn Enge Bertelsen, og starter 1. oktober 2018.
Et nytt undervisningssamarbeid med Georgia utvider tilbudet til antropologistudenter. Samarbeidsprosjektet med Tbilisi State University skal tilby studenter stipender, utvikle et nytt emne og etablere sommerskole i antropologiske forskningsmetoder.
Dette var et sentralt spørsmål diskutert under Bergen Anthropology Day 2018, som samlet rundt 80 studenter, akademikere og forskere. Andre relevante tema var (ir)relevansen av antropologi, i tillegg til dagsaktuelle og nye prosjekter.
Dagsaktuell forskning og et nytt tidsskrift satte rammene for Bergens første antropologidag, arrangert av CMI og Institutt for sosialantropologi.
I august arrangerte European Association for Social Anthropologists (EASA) sin 15. konferanse, denne gangen i Stockholm. Institutt for sosialantropologi var godt representert med totalt ni ansatte, derav også forskere fra Energethics-prosjektet.
I august deltok Energethics forskere på EASA konferansen: Staying – Moving - Settling i Stockholm. Vi presenterte papers i panelene ‘Energy in Motion’ og ‘Globalized Workers and Trade Unionism’.
Hvordan opplever flyktninger og asylsøkere møtet med det norske velferdssystemet? Hvordan skape tillit og utvikle gode velferdstjenester? Dette er sentrale tema for et nytt videreutdanningskurs på deltid som starter opp ved UiB høsten 2018. Søknadsfristen er utvidet til 13. august.
Velkommen til nytt semester med antropologistudier!
Energethics publiserte sin første artikkel "Rethinking Access. Key Methodological Challenges in Studying Energy Companies" i tidsskriftet "Energy Research and Social Science". Artikkelen er tilgjengelig på internett.
Hva skjer når de grunnleggende verdier og sosiale mekanismene i samfunnet blir utfordret? Hvordan påvirker sosial endring måten vi betrakter oss selv som mennesker? Det er de sentrale spørsmålene i et nytt prosjekt ved Institutt for sosialantropologi.
På det årlige politiske høynivåforumet til FN vil Universitetet i Bergen være tilstede gjennom deltakelse på workshops og sidearrangementer, for å sikre at forskning og kunnskap blir hørt som del av 2030-agendaen.
Gjennom det grensesprengende prosjektet Egalitarianism ønsker professor Bruce Kapferer å utfordre konvensjoner i antropologien og å omdefinere hvordan vi betrakter ulikhet.
– Ferske studenter kan glede seg til et engasjerende fag som gir nyttige perspektiver på verden vi lever i, sier Osmund Grøholt. Sammen med Kaja Skoftedalen skal han lose studentene gjennom vrien teori, antropologiske klassikere og spennende debatter fra semesterstart høsten 2018.
Tirsdag 19. juni 2018 ble Forskningsrådets store evaluering av samfunnsvitenskapene i Norge – SAMEVAL – lagt frem. Universitetet i Bergen gjør det godt med ett institutt og tre forskningsgrupper i verdensklasse.
De står på for studentenes faglige og sosiale ve og vel. Her kan du lese hva fagutvalget har gjort dette semesteret.
De har gått i gangene i 8. etasje i 3-5 år, reist ut i verden på utveksling eller feltarbeid og kan nå juble for fullført grad i sosialantropologi. - Det vi har lært ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet i disse årene er uvurderlig kunnskap i vårt samfunn, sa Marte Knudsen. Hun ble nylig antropolog og var årets kandidataler under masterseremonien.