Hjem
UiB Bærekraft
Klimafestival

Stort engasjement under Varmere Våtere Villere

Klimafestivalen Varmere Våtere Villere engasjerte bergenspublikummet med blant annet et stort arrangement for studenter, VGS-dag og en rekke gode klimasamtaler og debatter. Se bilder av noen av UiB sine bidrag til festivalen her.

Studentarrangement på klimafestivalen VVV
Nær 100 engasjerte studenter møtte opp på det gratis studentarrangementet i Kulturhuset fredag 15. mars. På programmet stod både klimasamtale, klimakviss, god mat og en overraskelseskonsert med Bo Milli.
Foto/ill.:
Ole M. Kvamme, UiB

Hovedinnhold

13.-16. mars ble klimafestivalen Varmere Våtere Villere arrangert i Bergen sentrum for tredje gang. Fra onsdag til lørdag var det fulle hus på aktuelle debatter rundt klima og miljø, både på Kulturhuset og andre scener i byen.

Arrangementet "Klimavorspiel for studenter" fredag kveld ble en stor suksess, der nær 100 studenter var samlet i en fullstappet sal på Kulturhuset. Her ble det klimasamtale med nåværende og tidligere studenter, god tamilsk mat fra Middag med Godfrey, klimakviss med quizmaster Dina Storvik og en overraskelseskonsert med Bo Milli.

Bo Milli på VVV

Artisten Bo Milli dukket opp som overraskelsesgjest på studentarrangementet.

Foto/ill.:
Ole M. Kvamme, UiB

Programledere var studentambassadør ved UiB, Fredrik Hajian og bærekraftspilot Nora Bemanian. Bemanian er glad for det store engasjementet de mange fremmøtte studentene viste under arrangementet.

- Absolutt alle som kom bidro til å skape en skikkelig varm og god atmosfære. Jeg tror folk koste seg, sier Bemanian, som synes det har vært kjekt og lærerikt å være med på planleggingen av arrangementet.

- Tekla Vollen fra Om i Morgen, Fredrik Hajian og meg selv har fått være med på planleggingsmøter sammen med festivalsjefene Fride og Vilde. De har vist oss stor tillit, og vi har fått være med på å forme arrangementet til å bli så studentvennlig som det til slutt ble, sier Bemanian, og legger til at det var ekstra gøy at studentene som deltok fikk billetter til å være med videre på festivalen etter arrangementet.

Det gratis studentarrangementet ble gjennomført av Varmere Våtere Villere, i samarbeid med Bærekraftspilotene ved UiB og Om i Morgen. Arrangementet var støttet av Klimafondet ved UiB.

Samtalelederne Nora og Fredrik

Programledere for studentarrangementet: Nora Bemanian og Fredrik Hajian.

Foto/ill.:
Ole M. Kvamme, UiB

Totalt var 137 bidragsytere på de ulike scenene i løpet av dagene festivalen varte, og forskere fra UiB og Bjerknessenteret sine fagmiljøer deltok på en rekke av programpostene på hovedprogrammet. 

VVV Kikki Kleiven

Direktør for Bjerknessenteret, Kikki Kleiven, deltok på liveinnspilling til NRK P2-programmet EKKO.

Foto/ill.:
Ole M. Kvamme, UiB

Som i fjor inviterte Senter for klima og energiomstilling (CET) ved UiB til lunsjmøte, samt en workshop på Bergen Offentlige Bibliotek, i samarbeid med Fremtenkt. Denne gang diskuterte deltakerne klimarettferdighet og hvordan Bergen kan se ut i 2050. 

CET-arrangement under VVV.

CET-direktør Håvard Haarstad (t.h.) ledet CET-lusjen med Toril Eidesvik (Zahlahuset), Yann Robiou Du Pont (Utrecht University), Anja Bakken Riise (Framtiden i våre hender) og Stina Oseland (klimadirektør Bergen kommune).

Foto/ill.:
Ole M. Kvamme, UiB

Sammen med festivalledelsen arrangerte NHH, HVL, UiB og Bjerknessenteret en inspirasjonsdag for elever ved videregående skoler, 14. mars. De rundt 200 påmeldte elevene fikk høre om aktuell klimaforskning, og bli presentert for ulike muligheter innen bærekraftige studieretninger og potensielle karrierevalg.

Fra UiB deltok stipendiatene Ingrid Kvåle Faleide (Institutt for politikk og forvaltning) og Birgit Rinde (Bjerknessenteret for klimaforskning og Geofysisk institutt, UiB).

VGS dag på VVV

Stipendiat Ingrid Kvåle Faleide ved Institutt for politikk og forvaltning under VGS-dagen.

Foto/ill.:
Ole M. Kvamme, UiB

VGS dag på VVV

Stipendiat Birgit Rinde ved Geofysisk institutt og Bjerknessenteret.

Foto/ill.:
Ole M. Kvamme, UiB

I tillegg var det gjennom formiddagen presentasjoner fra NHH-rektor Øystein Thøgersen, Ingrid Emilie Flessum Ringstad (NHH) Ibrahim Pelja (NHH), Rebekka Louise Knotte (HVL), Matilde Angeltveit (Kirkens Nødhjelp), Mia Frogner (Øyafestivalen) og Jo Egil Tobiassen (Northern Playground). Konferansier for VGS-dagen var Tori Pedersen (Bjerknessenteret for klimaforskning).