Home
Department of Information Science and Media Studies
KARRIERE

Utvikler krimserie

Harald Rømma har mastergrad i manusutvikling for serier, og jobber nå som frilans manusforfatter, blant annet på et prosjekt for TV 2.

Main content

- Utdannelsen min bruker jeg i aller høyeste grad, hver eneste dag. Ikke bare i form av kompetansen den ga, men også i form av selvtillit og skriveglede

Hvorfor valgte du å studere master i manusutvikling for serier?

– Jeg tok en bachelor i filmproduksjon på NTNU og innså at det var det å skrive og dikte historiene som var den delen av film-/serieproduksjon jeg likte desidert best. Jeg ønsket derfor å fordype meg i manusskriving, og da en kamerat tipset meg om "manusutvikling for serier" var det ingen tvil - dette var studiet for meg!

Hva jobber du med nå?

– Forsøker å gi livet som freelance manusforfatter et forsøk. Akkurat nå jobber jeg på et prosjekt med produksjonsselskapet True West, på oppdrag fra TV2. Vi skal levere en ganske stor pakke om noen måneder, og selv om det er på et tidlig stadie håper man jo selvfølgelig at det skal ende opp med å bli laget. I tillegg har jeg akkurat fått utviklingsstøtte fra Vestnosk Filmsenter på serien "Blåvågen", en krimserie jeg utvikler i samarbeid med True West.

Bilde av manusforfatter Harald Rømma som jobber
Foto/ill.:
Privat

 

Hva er det beste med jobben din?

– Friheten! Så lenge jobben blir gjort er jeg ganske fri til å strukturere dagene mine selv. Og selvfølgelig at jeg får gjøre noe av det gøyeste jeg vet - og kunne kalle det jobb!

Hva er mest utfordrende?

– Litt kjedelig svar, men det må nok være å skaffe oppdrag og tjene penger. I hvert fall i den fasen jeg er i nå: ny og uerfaren. Må sies at jeg var veldig forberedt på dette, og jeg har troen på at hvis man jobber hardt og er tålmodig så vil den ene jobben som får hjulene til å rulle komme før eller siden.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

– Utdannelsen min bruker jeg i aller høyeste grad, hver eneste dag. Ikke bare i form av kompetansen den ga, men også i form av selvtillit og skriveglede de to årene på "Manusutvikling for serier" ga meg.