Hjem
Klinisk institutt 1

Nyhetsarkiv for Klinisk institutt 1

3.–5. november blei det heilt nye og unike kurset Brukarmedverknad i medisinsk og helsefagleg forsking halde på det topp moderne Eitri Medisinsk Inkubator senter – ei passande ramme for eit nyskapande kurs med både forskarskulestudentar, forskarar og brukarrepresentantar som deltakarar.
20. oktober var CCBIO vertskap for eit festseminar for å feire tildelinga av Kong Olav Vs Kreftforskingspris for 2021 til Professor Bjørn Tore Gjertsen. Leiarar frå universitet og sjukehus og samarbeidande kollegaer heldt rosande talar og vitskapelege innlegg.
- God mat, mer tid og mer personell i sykehjemmene er åpenbart nødvendig for bedre ernæringsomsorg. Samtidig trengs kunnskap om hvordan sykdom og behandling av sykdom kan føre til dårlig matlyst, redusert sultfølelse, endret næringsbehov og fordøyelse, sier førsteamanuensis Aslaug Drotningsvik fra Senter for ernæring m.fl. i en kronikk i Dagens medisin 5. oktober 2021.
- Ernæringspraksisen på sykehus har blitt bedre, men det gjenstår fremdeles et mulighetsrom for forebygging av både underernæring og postoperative komplikasjoner, sier Eli Skeie i en artikkel i Dagens Medisin 29. september 2021.
Forespørsel om deltagelse i behovsstyrt epilepsi oppfølging ved Haukeland Universitetssykehus, Nevrologisk poliklinikk samt inklusjon i epilepsiregisteret EpiReg
Hvor sunne er egentlig mellombarer? Fire ernæringseksperter fra Senter fra ernæring, Åslaug Oddsdatter Matre, Helene Dahl, Vegard Lysne og Anthea Van Parys, testet mellombarer for Bergens Tidende 28. september 2021.
Professor og leder ved Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, har skrevet et debattinnlegg om cøliaki i BA 2. september 2021.
2. september slapp Kreftforeningen nyheten om at Professor Bjørn Tore Gjertsen vil motta Kong Olav Vs Kreftforskningspris for 2021. Prisen er på 1 million kroner, har høy prestisje i det norske forskningsmiljøet og går til de aller beste innen hele spekteret av norsk kreftforskning.
Førsteamanuensis ved Senter for ernæring, Hanne-Rosendahl Riise, gir tips til hvordan man velger det sunneste brødet i Bergens Tidende 6. april 2021.
Stipendiat Helene Dahl ved Senter for ernæring har vurdert vegetarburgere hos Max, McDonald’s og Burger King i Nettavisen 2. april 2021.
BERG og Epilepsiforbundet markerte lilladagen.
Forskning fra Senter for ernæring, Klinisk institutt 1, viser ernæringsstatus blant veganere og omnivore. Jodmangel utpeker seg, særlig blant veganerne.
BERG var sterkt representert på Nevrodagene 2021
CCBIO startet tidlig med sin forskerskole – CCBIO Research School for Cancer Studies (RSCS) – og denne har hatt en rivende utvikling og utvidelse av kursporteføljen siden starten i 2014. Nå som moderinstituttet Klinisk Institutt 1 har fått et FKB-senter (Forskningssenter for klinisk behandling), Neuro-SysMed, finner CCBIO det naturlig å dele på erfaringene og etablere et potensiale for... Les mer
Vi trenger deltakere til en 16-ukers studie som skal undersøke om inntak av et grovt/fiberrik brød kan gi gunstige helseeffekter.
BERG prosjektet «Brukerstyrt epilepsi oppfølging» har fått mye oppmerksomhet.
Magemedisiner Trygve Hausken har jobbet som lege og forsker i over førti år. Nå trer han inn i pensjonistenes rekker, men det stopper ham ikke fra å jobbe for pasientenes beste.
Nils Erik Gilhus – Klinisk institutt 1

Sider