Klinisk institutt 1

Nyhetsarkiv for Klinisk institutt 1

Leder for Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, er tildelt Kronprins Haakons Forskningspris for astma og allergi 2020.
Når forurensining og plast truer havets helse, så trues samtdig vår egen helse. Internasjonalt samarbeid er den beste kuren, ifølge ernæringsekspert Jutta Dierkes.
Vinnerne av årets priser er klare, men selve feiringen av prisvinnerne må vente til 21. oktober.
Forskere ved NeuroSys-Med har sett en sammenheng mellom skade på mitokondriene, cellenes energistasjon, og utviklingen av Creutzfeldt-Jakobs sykdom.
Siden 9. mars har UiB-forskere studert blodprøver fra både pasienter og helsepersonell for å se hvordan immunforsvaret reagerer på korona-viruset. Målet er å bidra til en fremtidig trygg og effektiv vaksine.
CCBIO operates within the health services in addition to the Faculty of Medicine at the UiB and is subject to the guidelines issued by both institutions (see below links). As a consequence, we are reducing our activities accordingly. Please check the calendar for details. Notably, the CCBIO Annual Symposium and the Satellite Symposium have been cancelled.
13.-14. februar ble det andre seminaret i regi av Mohn Ernæringsforskningslaboratorium arrangert.
Hvert år får mellom 800 og 900 nordmenn kreft i bukspyttkjertelen og de fleste av dem dør. Nå har Kreftforeningen bevilget 22 millioner til en nasjonal satsing på forskning på kreftformen hvor tre UiB-forskere deltar.
I alt åtte priser ble delt ut i forbindelse med Forskerskolen i klinisk medisins årlige forskningskonferanse.
Vurderer du å teste deg for matallergi og -intoleranse? Da bør du styre unna blodprøvetester, ifølge eksperter.
Kristin Marie Knuden-Baas did a poster presentation at the 8th Eilat International course: Pharmacological treatment of epilepsy
Professor Bernt Engelsen gir en presentasjon om hjernestrukturer involvert i valgene vi tar (engelsk).
Tirsdag 3. desember inviterte Fagbokforlaget til debatt om eldreomsorg i anledning lansering av "Eldreboken". Randi Tangvik ved Senter for ernæring er en av bidragsyterne til boken og deltok i paneldebatten.
Den 2. januar blir innkøyringa nord i Sentralblokka på Haukeland stengd for bilar, syklande og gåande ut året.
Sidan CCBIO blei etablert for fem år sidan, har 17 forskarlinestudentar vore knytt til senteret sine forskargrupper, og fleire har gått direkte vidare til ph.d.-graden. Studentane som deltek i programmet er genuint interesserte og dedikerte, men også heilt utan forskingserfaring og treng mykje oppfølging i starten. CCBIO har likevel svært gode erfaringar med å ta inn forskarlinestudentar i sine... Les mer
Senter for ernæring er involvert i flere studier ved Forskningsenhet for helseundersøkelser. Følg siden deres på Facebook for å få med deg alt det spennende de arbeider med!
Møt kreftcellen som verdens verste kollega i disse fem kortfilmene.
Stipendiater og forskere fra Senter for ernæring deltok på den 13. utgaven av European Nutrition Conference i Dublin 15.-18. oktober 2019.