Hjem

Klinisk institutt 1

Nyhetsarkiv for Klinisk institutt 1

UiB-professor Kjell-Morten Myhr og forsker Charalampos Tzoulis skal lede Norges første forskningssenter for klinisk behandling. Med 20 millioner kroner årlig fra Forskningsrådet skal senteret forske på sykdommer som MS, Parkinsons, ALS og demens fra Bergen.
Ingen vet hva mikroplast kan gjøre med kroppen vår. Nå kaster norske forskere seg ut i jakten på svar.
Senter for ernæring deltok på Rosa sløyfe-løpet for første gang.
BMI sier ikke alt om helsen, men er et nyttig verktøy i folkehelsearbeidet.
Den 21. og 22. september var det igjen duket for Forskningstorget under årets Forskningsdager. Denne gangen var det Bergen gynekologiske kreftforskningsgruppe som arrangerte stand på vegne av CCBIO. Gruppen stilte velvillig opp og sammen dro de i havn en stand som falt i smak hos både store og små.
Vitenskapelige ansatte og ernærings PhD-kandidater fra Senter for ernæring arrangerte en faglig og sosial samling på U-heimen.
Medlemmer fra Senter for ernæring var blant dem som utgjorde ekspertpanelet under foredraget "Tåler det ikke!" på Litteraturhuset 8. august.
Medlemmer fra Senter for ernæring deltok på FASEB-konferansen i Canada.
Rundt en million nordmenn lever med mageplager uten at det finnes god og lett tilgjengelig informasjon. Hundrevis møtte frem for å få svar på spørsmål om sine plager, allergier og intoleranser, under MEDs nye foredragsserie på Litteraturhuset.
Om lag en million nordmenn har til enhver tid mageplager. Trygve Hausken forsker på hvorfor og hva vi kan gjøre med det.
Jutta Dierkes holdt innlegg om betydningen av grønnsaker i kosten under et arrangement i Botanisk hage.
Oddbjørn Straume fra CCBIO, BerGenBio og Haukeland Universitetssjukehus møtte stor interesse for presentasjonen av en studie med Bemcentinib kombinert med Keytruda på verdens største kreftkongress, ASCO, i Chicago 1-5 juni 2018.
Bedre mot overvekt, bedre for tennene. Kunstig sukker er et folkehelsetiltak.
Bergens forskningsstiftelse bidrar med 28 millioner kroner til det nye Mohn ernæringsforskningslaboratorium som skal ligge under UiBs Senter for ernæring.
"Glutenintoleranse" er et omdiskutert fenomen, og Hanna Fjeldheim Dale m.fl. ønsket å undersøke tilstanden nærmere ved hjelp av en diagnostisk provokasjonsstudie på pasienter med mistanke om en reaksjon på gluten.
Forskarar har gitt laks til tjukke rotter, og fått oppsiktsvekkjande resultat.
Den årlige konferansen "Årets forskningspresentasjoner" ble gjennomført med stor suksess den 24.- 26. januar på Haukeland sykehus.

Sider