Hjem

Det medisinske fakultet

Medisin

Studer hos oss

Hos oss kan du studere medisin, odontologi, ernæring, farmasi og tannpleie, i tillegg til en rekke fag på mastergradsnivå. Vi har også en egen forskerlinje i medisin og odontologi for de som ønsker å forske i studietiden. 

 

Nyhet
Elinor Vogt holder opp et papirhjerte

– Du er i hormonenes vold

Visste du at strippere tjener mer når de har eggløsning? Eller at kjærlighetssorg på et vis kan måles? I anledning Valentinsdagen tar hormonforsker Elinor Chelsom Vogt oss igjennom det som skjer i kroppen når man er forelsket.

Nyhet | Forskning
barn står på vekt

Tett oppfølging ga ingen fedmeeffekt

Familier til seksåringer med fedme ble i en treårsperiode fulgt opp av helsepersonell som var eksperter på overvekt. Ifølge forskerne kunne de like gjerne ha latt være.

FAKTA | KORONAVIRUS
Coronavirus og Rebecca Cox

10 kjappe om koronaviruset

Et nytt koronavirus (COVID-19) har dukket opp i Kina. Mange dødsfall har forekommet. Kan vi frykte en global epidemi? Vi har spurt virusekspert professor Rebecca Cox.

Nyhet
Kamal, Gjerde og Bakke foran 3D scanner

Ti Thon-millioner til beinbygging

Et prosjekt som tar sikte på å bygge bein av pasienters egne stamceller mottar 10 millioner av Olav Thon-stiftelsen. – En stor anerkjennelse, sier Cecilie Gjerde ved Institutt for klinisk odontologi

Nyhet | Forskning
Foto av en mann som holder hender med en liten gutt

Pappakontakt påvirker helsen

Lite fortrolighet med far etter skilsmisse påvirker helsen til barna negativt. – Viser at kontakt med begge foreldene er viktig, sier professor emeritus Eivind Meland.

Kva forskar vi på?

Forskarar ved Det medisinske fakultet publiserer resultat frå forsking innan ei rekke fagfelt, og bidrar med ny kunnskap innan viktige helsespørsmål. 

 

Forskarutdanning

Forskarutdanninga ved fakultetet er ei rettleia forskarutdanning som omfattar eit sjølvstendig forskingsarbeid som skal dokumenterast med ei vitskapleg avhandling på høgt fagleg nivå, samt ein opplæringsdel. Utdanninga er normert til tre år, og gjev tittelen philosophiae doctor, ph.d.

Fakultetet har ei forskarlinje og er tilknytt seks ulike forskarskular.

Illustrasjonsbilde helseklyngen

Alrek helseklynge

Alrek helseklynge skal bli et internasjonalt kraftsentrum som skal skape innovative helse- og omsorgsløsninger for hele mennesket, ved hjelp av fremragende forskning og utdanning, fullverdige praksisarenaer og tverrfaglig samhandling. 

Les mer på helseklyngens nettsider