Hjem

Universitetsmuseet i Bergen

Hovedinnhold

Universitetsmuseet i Bergen

Velkommen til Universitetsmuseet i Bergen!
Et av Bergens vakreste signalbygg, Muséplassen 3, rommer de naturhistoriske utstillingene og er også en viktig arena for forskningskommunikasjon ved UiB.
De kulturhistoriske utstillingene, inkludert en unik kirkekunstsamling, finner du på Haakon Sheteligs plass 10.

Universitetsmuseet har ansvar for innsamling, dokumentasjon, bevaring, forskning og formidling innenfor sine museale fagfelt. Vi har omfattende kulturhistoriske og naturhistoriske samlinger som gir grunnlag for forskning på høyt internasjonalt nivå. Universitetsmuseet er et regionalt kompetanse- og formidlingssentrum.

Kjøp av billetter, oversikt over utstillinger og arrangement samt aktivitet i Universitetshagene finner du på vår Publikumsportal her >

 UTSTILLINGER     SKOLEBESØK     ÅPENINGSTIDER    BILLETTER     UNIVERSITETSHAGENE

 

Nyhet
European Reference Genome Atlas (ERGA)

European Reference Genome Atlas (ERGA)

European Reference Genome Atlas (ERGA) er et tverreuropeisk prosjekt for å generere genomer av referansekvalitet for hele det biologiske mangfoldet på tvers av det europeiske kontinentet (omkring 200 tusen arter). Truede, endemiske og ikoniske arter så vel som de som er viktige for landbruk, fiskeri...

THE PORTIMÃO MUSEUM PRIZE
Hvalsalen

Europeisk pris til Universitetsmuseet i Bergen

Universitetsmuseet i Bergen vant høythengende europeisk museumspris for måten de tar i mot publikum på.

Nyhet
Gullringen fra Fosse, Strandebarm

Gullring fra middelalderen funnet i Strandebarm

I 2021 ble det gjort et funn av en gullring i Fosse i Strandebarm av privatperson Lars Haukås. Ringen ble funnet i forbindelse med gravning langs en sti som går ned til Fossvågen.

Det digitale universitetsmuseet
Logo

Det digitale universitetsmuseet

I Det digitale universitetsmuseet kan du finne læremidler, videoer, nettutstillinger, samlingsdatabaser og mye, mye mer.