Hjem

Universitetsmuseet i Bergen

Hovedinnhold

Universitetsmuseet, naturhistorie

Universitetsmuseet har store vitenskapelige samlinger - vår kultur- og naturarv - som gir grunnlag for forskning på høyt internasjonalt nivå. Hva forsker du på? >

Opplev vår fantastiske naturhistorie, reflekter over ulike verdensbilder og lær mer om forskningen ved UiB gjennom utstillingene i Museplassen 3, og et mangfold av planter i våre botaniske hager! Utstillinger og billetter >

Haakon Sheteligs plass 10, som rommer kulturhistoriske utstillinger, er stengt for publikum frem til det er totalrenovert. Les mer >

               PUBLIKUMSPORTALEN      UTSTILLINGER       SAMLINGER      HISTORISK MUSEUM

Hva forsker du på?
Heidi Lie Andersen og Torgils Fossen i Muséhagen

Ligger svaret på effektiv kreftbehandling hos planter nærme oss?

I Muséhagen på Nygårdshøyden i Bergen står det trær og planter som kan være nøkkelen til fremtidige nye og effektive kreftmedisiner.

HVA FORSKER DU PÅ?
Anne Helene Solberg Tandberg holder et sett med beholdere til prøver hun skal ta.

På tokt med OceanX

Forskere fra Universitetsmuseet deltar på tokt med det kjente forskningsfartøyet OceanX. -En helt unik mulighet til å studere biomangfoldet i havet, sier forsker Anne Helene Solberg Tandberg.

Møt forskningen
Velkommen til Arkeologisk dag 8 mai 2022!

Hva forsker du på?

Bli kjent med forskerne ved museet. Her kan du høre om deres forskning, om hvordan de ble opptatt av temaet og hva de undrer seg over i forskningen sin. Til slutt spør vi dem om "hva nå" - hvor går dette temaet nå og hvor går du som forsker videre?

Utstilling
Blombos Cave

Tidlig menneskelig atferd

Universitetsmuseet i Bergens nye utstilling "Tidlig menneskelig atferd" er utformet for å gi publikum en dypere forståelse av menneskets tidlige utvikling og opprinnelse. Åpen fra fredag 26. mai 2023.

Utstillinger
Historisk Museum

Et lite tilbakeblikk

Universitetsmuseets kulturhistoriske bygg kalt Historisk Museum, stenger for rehabilitering. Her har vi samlet saker knyttet til stengingen, lenker til kulturhistorisk forskningskommunikasjon og noen inntrykk fra utstillingene slik de stod før stenging.