Home
Department of Information Science and Media Studies

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Statssekretær på Infomediabesøk

Torsdag 18. april besøkte statssekretær Tomas Norvoll fra Digitaliseringsdepartmenetet Infomedias lokaler i Media City Bergen. Besøket var en del av departementets besøk til universitetets ledende teknologimiljøer.

Statssekretær Norvoll i engasjert dialog med SUJO
Photo:
UiB/Knut Risnes

Main content

Ved Infomedia hadde statssekretær Tomas Norvoll fra Digitaliseringsdepartmenetet møter med blant annet SUJO – Senter for undersøkende journalistikk og SFI MediaFutures.

Den besøkende delegasjonen begynte imidlertid omvisningen med en demonstrasjon av studentprosjektet EyesofAI, som er en del av Universitetsmuseets kommende utstilling om kunstig intelligens i hverdagen.

Prosjektet drives av MIX-studentene Vilde HollundBjørk Margrethe Ellingsbø, Emilie Tryggan, og Gunn Helen Mjeltevik og Tore Sæther Tennfjord. Målet er å engasjere publikum i spørsmål rundt hvilken teknologiutvikling vi vil ha i Norge i framtiden, og studentene klarte på få minutter å engasjere både statssekretær, rektorat og andre fremmøtte.

Senere, i samtale med SUJO-leder Per Christian Magnus fikk statssekretæren et innblikk i senterets involvering i innovasjonsprosjekter, gravejournalistutdanningen og SKUP-priser. Magnus understreket senterets behov for forutsigbar finansiering for å videreutvikle gravejournalisters og redaksjoners kompetanse i Norge, en problemstilling som statsråden viste forståelse for.

På MediaFutures fikk Norvoll og delegasjonen først en omvisning på senteret, før fokus ble rettet mot deler av senterets forskning:

  • Phd-kandidat Sohail Ahmed Khan presenterte sitt arbeid i form av programvareen for faktasjekking “Tank Classifier
  • Masterstudent Anders Sandvik Bremnes presenterte resultater fra prosjektet “Nudge me towards Filter Bubble!”
  • Førsteamanuensis og AI-ekspert Samia Touileb gave en rask innføring i forskning rundt det dagsakutelle temaet «bias and harmful content in large language models»

- Vi setter stor pris på anerkjennelsen det er at statssekretæren besøker instituttet og våre fagmiljøer. Vi har en felles interesse for ansvarlig teknologiutvikling og -implementering, sier instituttleder Marija Slavkovik om besøket.

Etter en vellykket runde hos ledende fagmiljø på Infomedia dro statssekretæren og delegasjonen videre for å besøke enkelte miljø ved Institutt for informatikk og Medisinsk fakultet.