Home
Faculty of Law

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nytt samarbeid

Inngår avtale med Fiskeridirektoratet

Det juridiske fakultet har gleden av å kunngjøre en ny samarbeidsavtale med Fiskeridirektoratet. Avtalen gir jusstudenter som skriver masteroppgave muligheten til lønnet skriveplass.

Samarbeidsavtale med Fiskeridirektoratet
Photo:
Colourbox

Main content

Samarbeidsavtalen er basert på en felles ambisjon om å få flere jusstudenter interessert i rettslige problemstillinger knyttet til fiskeri- og havforvaltning.  

Dekan ved Det juridiske fakultet, Karl Harald Søvig, er godt fornøyd med avtalen som ble sluttført i forrige uke. Han tror samarbeidet vil gi resultater.

– Jeg er svært glad for at vi har fått på plass denne avtalen som jeg tror vil være til nytte både for studenter, fakultetet og direktoratet. Som på de fleste andre samfunnsområder er fiskerinæringen styrt gjennom rettslig regulering, og samfunnet trenger jurister som både kan tolke og utvikle lovgivingen. Her får studentene våre en gylden mulighet til praksis samtidig som de skriver masteroppgave, sier Søvig.

Avtalen har en langsiktig ramme og innebærer at Fiskeridirektoratet hvert semester skal tilby minst to skriveplasser knyttet til sitt juridiske fagmiljø. Skriveplassene kombineres med tilsetting i 20 prosent stilling i skriveperioden, hvor studentene også får anledning til å arbeide med et bredt spekter av andre juridiske oppgaver. 

Alle studenter som ønsker å skrive masteroppgaven sin om et tema relatert til fiskeri- og havforvaltning kan søke på plassene.