Home

Faculty of Social Sciences

Det samfunnsvitenskaplige fakultet UiB

Samfunnsfag ved Universitetet i Bergen

Våre studenter, forelesere og forskere jobber med fag som griper rett inn i samfunnsdebatten. På våre syv institutt kan du lære om alt fra klimakrise til fattigdom, kunstig intelligens, medier og internasjonal politikk, for å nevne noe.

Gjennom å studere og forske på samfunnsfag produserer vi kunnskapen som former samfunnet. 

Media Futures
Fake news - MediaFutures

Debatt: Vi treng nye våpen i kampen mot falske nyheiter

«Falske nyheiter spreier seg fortare enn sanne historier på sosiale medier. Kunstig intelligens kan vere vaksinen», skriv UiB-professor Bjørnar Tessem.

Studentinnovasjon
Vilde Regine Tellnes

Millionidé om sunn fast-food

Et konsept om å levere sunn og bærekraftig fast-food via nye teknologiske løsninger, har gitt masterstudent Vilde Regine Tellnes og kollegene i Healthy EATS en tildeling på én million kroner gjennom Forskningsrådets STUD-ENT-ordning.

BÆREKRAFTSMÅL 10 | KORONAVIRUSET OG ULIKHET
City landscape showing inequality between poor and rich areas in a sprawling metropolis.

Ulikhet i koronavirusets tid

Det tverrfaglige forskningsprogrammet GRIP har etablert en serie om global ulikhet som en følge av den pågående koronaviruspandemien.

Norsk Medborgerpanel
hva mener folk under koronakrisen

Stolar meir på Erna og mindre på naboen

Ferske funn frå Norsk Medborgerpanel viser at folk sine haldningar til både regjering, lokale politikarar og til naboen har endra seg under koronakrisa.

Finn ditt samfunnsfag
Studere samfunnsfag ved UiB 40 muligheter

Samfunnsfagene på Universitetet i Bergen

Geografi, sammenliknende politikk, sosiologi, administrasjon og organisasjon, samfunnsøkonomi, sosialantropologi, informasjon, kommunikasjon og medier. Samfunnsfagene undersøker hvordan samfunnet fungerer, og hvordan vi kan gjøre en forskjell.