Hjem

HEMIL-senteret

Innhold

Barn som spiller ball

Om HEMIL-senteret

HEMIL-senteret som ble etablert ved UiB i 1988, ble fra 2010 et eget institutt som inkluderer forskning på fagfeltene helsefremmende arbeid, barnevern, og global utvikling. Instituttet som er tverrfaglig og spenner helse- og samfunnsvitenskapelig forskning både i lokalt og globalt perspektiv, samarbeider tett med forskere fra andre fakultet og universitet i Norge og internasjonalt.

 

Vil du være med på å sikre samfunnets behov for et kunnskapsbasert barnevern, fremme folkehelse og velvære i befolkningen eller få kunnskap om global utvikling? Ta en master hos oss!

 

Ny forskning

Kollektiv ansvarsfølelse økte «ja» til vaksinering. Bak studien, som nylig er publisert i Scandinavian Journal of Public Health står en forskergruppe tilknyttet HEMIL-senteret, Universitetet i Bergen og Uni Research Rokkansenteret.

media
briller på avisene

Er forskere interesserte å uttale seg i media?

Dette spørsmålet er stadig gjenstand for diskusjoner, ja til og med utgangspunkt for beskyldninger mellom forskere og journalister.

Opptak
students

Gode søkertall for HEMIL-senteret

Årets søkertall fra Samordna opptak viser at Det psykologisk fakultet har jevnt gode søkertall. HEMIL-senteret er blant instituttene ved UiB som har som har størst økning i søkertall for 2019.

Frokostmøte
Møte

En ny modell for tilgang på kunnskap til forskning, styring og utvikling i kommunenes folkehelsearbeid

Frokostmøtet skapte gode diskusjoner om forskningsdrevet innovasjon i kommunene

Utdanning
Psykologstudenter i Sør-Afrika

Unik praksismulighet i Sør-Afrika

Det psykologiske fakultet, UiB, er eneste psykologiutdanning i Norge med praksismulighet i Sør-Afrika.

BÆREKRAFTIG BARNDOM
Scott Drimie from Stellenbosch University and Marguerite Daniel from the University of Bergen after presenting their research project at University of Western Cape on Thursday 1 November 2018.

Om klimaendring og barnehelse

Hvordan påvirker endringer i klima barns helse? Det er utgangspunktet for et forskningssamarbeid mellom UiB og Stellenbosch University i Sør-Afrika.

KONTAKT

Instituttleder: Benedicte Carlsen

Stedfortreder: Ragnhild Bjørknes

Administrasjonssjef: Grete Line Simonsen

Forskerutdanning: Maria Luttges Mathieu

Studiekoordinator: Francisca Caceres Altaminaro

E-post: post@hemil.uib.no

Hva kan jeg bli?

Hva kan du bli?

Lurer du på hva slags jobb du kan få om du studerer hos oss? Her forteller våre tidligere studenter om hva de jobber med, og hvordan deres vei fra studier til arbeidslivet var.

Folkehelserådgiver: Etter en mastergrad i helsefremmende arbeid og helsepsykologi jobber Aina Haugstad med folkehelse i Hordaland fylkeskommune.

Barnets kontaktperson: Gro Kristina var utdannet lærer, men ønsket å bygge videre på engasjementet for sårbare og risikoutsatte barn. Derfor valgte hun masterprogrammet i barnevern ved UiB.

Miljøterapeut med psykologi og barnevern: Eirinn Hesvik Ljones jobber som miljøterapeut i et bofellesskap for enslige mindreårige flyktninger. Turnusen gjorde det mulig for henne å begynne i jobben før hun var ferdig med mastergraden i barnevern.

Folkehelserådgiver: Annette K. Servan startet med årsstudium i psykologi og endte med en internasjonal master i helsefremmende arbeid. Nå skal hun bedre folkehelsen i hele Bergen.