Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Invitation to the EPOS-Norway (EPOS-N) Final Workshop sharing the outcomes and achievements of the EPOS-N project in the areas of Solid Earth data integration and e-infrastructure, and Solid Earth monitoring in the Artic.
I 2018 sendte romforskere ved UiB instrumenter ut til den internasjonale romstasjonen. Nå er nye oppdagelser klare og publisert på fremsiden av Nature.
Uten vitenskap og evne til å formidle funn står vi svakt i møtet med korona og andre utfordringer, mener førsteamanuensis Adele Mennerat ved Institutt for biovitenskap (BIO). Nå er hun tildelt Fægriprisen 2020 for en populærvitenskapelig artikkel om evolusjon.
Satellittprosjektet EZIE er utvalgt av NASA til å studere elektriske strømmer i Jordens atmosfære. Forskere ved Birkelandsenteret for romforskning ved UiB har en sentral rolle i prosjektet.
Hun var ferdig med en master ved UiB for i underkant et år siden, men har allerede rukket å starte tre selskap, bli headhuntet til et konsulentselskap, starte en klimakonferanse og blitt kåret til årets ledestjerne av Dagens Næringsliv. Møt klimagründer og månedens alumn, Silje Skjelsvik.
Kun to av ti av dei fast vitskaplege tilsette på MN-fakultetet er kvinner. No lanserer fakultetet prosjektet GenderAct med tiltak for å endre på problemet.
Fra lakselus til dyphav, fra grunnforskning til innovasjon: Den marinbiologiske virksomheten ved Universitetet i Bergen er stor, bred og verdensledende på flere fagfelt.
Vi fikk i går den gledelige nyhet at Tore Klausen, tidligere bachelorstudent, masterstudent, PhD kandidat og post.doc. ved vårt institutt har blitt beæret med Reusch medaljen.
Etter to åremål som direktør for Bjerknessenteret for klimaforskning, blir Tore Furevik til sommaren direktør for Nansensenteret for miljø- og fjernmåling i Bergen.
Selvrensende beskyttelsesdrakter og masker med bedre filtreringsegenskaper enn flytende kull gir i dag. Materialer basert på såkalte metall-organiske rammeverk (MOF) gir nye muligheter til å beskytte oss mot farlige kjemikalier.
Ta ansvar for dei gjennomgripande utfordringane i vår tid saman med motiverte studentar frå rundt om i Europa i det nye emnet "Facing Grand Challenges: A European research program".
Universitetet i Bergen gir prisar til dei som skapar eit godt arbeids- og læringsmiljø. Her er årets vinnarar.
Skal du studere realfag? Ta vår utdanningstest og finn ut hva som passer for deg.
Professor og Bjerknesdirektør Tore Furevik er ein synlig, dyktig og truverdig formidlar som vert lytta til, meiner juryen for Det matematisk-naturvitskaplege fakultet sin formidlingspris.
Fem prosjekter ved Universitetet i Bergen får tildelt midler til samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv.
Som del av den marine satsingen ved UiB, blir forskere, stipendiater og studenter som er opptatt av plastforurensing nå samlet i et tverrfaglig nettverk.
Skal du kjøpe juletre? Vi har spurt ein plantebiolog, ein kjemikar og ein realfagslærar om det er plast eller ekte juletre du bør gå for.
Nele Meckler leter etter klimasvar i bittesmå vanndråper lukket inne i dryppsteiner i tropiske huler.  Det Europeiske forskningsrådet støtter henne med den høythengende stipendet ERC Consolidator Grant.