Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Havet kompenserte for en tredjedel av menneskeskapte CO2-utslipp mellom 1994 og 2007. Det viser en ny studie basert på verdensomspennende observasjoner.
Levevilkårene for enkelte mikroorganismer i Sørishavet kan bli dramatisk forverret innen slutten av århundret. Surere hav kan innskrenke dyrenes territorier – ikke horisontalt, men i dybden.
Jentene er i fåtall på Institutt for Informatikk, men ser ikke på det som et problem.
Anne-Katrine Faber og Kerim Hestnes Nisancioglu fikk tildelt pris for støtte til nasjonale studentaktive forskningsprosjekter med prosjektet: IceFinse - feltkurs om Arktisk klima med fokus på studentaktiv forskning.
Hvorfor ble istidene lengre og mer intense? Forskere har funnet svaret dypt under havoverflaten i Sørishavet.
Forskerne fant nøkkelen til å forklare hvorfor istidene ble lengre og mer intens i midt pleistosen ved å analysere 169 meter med marin leire fra Sørishavet. I en artikkel for det internasjonalt anerkjente tidsskriftet Science, bidrar (Helga) Kikki Flesche Kleiven fra Institutt for geovitenskap og Bjerknessenteret sammen med kollegaer fra Sveits, Tyskland, USA og England til å forklare hvorfor... Les mer
Professor Bodil Holst ved Institutt for fysikk og teknologi er utpekt til å lede komiteen som skal utpeke de tre neste vinnerne av Kavliprisen innen nanovitenskap.
Ny forskning viser at jordskjelv fører til avgassing og utslipp av CO2 fra grunnvann. Kanskje kan utslippene også varsle kommende skjelv.
Både Bachelor- og Masterprogram i geovitenskap scorer høyt blant UiBs programmer
The EPOS-Norway Annual Workshop of 2019 took place in Bergen, Wednesday 23 January to Thursday 24 January. This year's venue was the Radisson Blu Royal Hotel at Bryggen. The workshop brought together more than fifty participants: partners and external parties related to the project, as well as anyone interested in learning more about EPOS-Norway.
Masterprogrammet i informatikk går helt til topps i årets studiebarometer innen sin kategori.
iEarth og studentene Ingvild og Eline presenterte i dag prosjektet «Undervisningsfilmer – laget av og for studenter» under Læringslaben sin Labfrokost.
Ritske Huismans og Sebastian Wolf deltok på en to ukers felt tur til Andes fjellene sammen med kolleger fra Barcelona University (Prof. Josep Anton Munoz, Dr Nuria Carerra), Pau University (Prof. Jean-Paul Callot), og Total (Dr Jean-Claude Ringenbach, Dr Hugo Freije).
Studentane er godt nøgde med studiene på MatNat, i følgje Studiebarometeret for 2018. To av dei tre studieprogramma med høgast score på UiB høyrer til på MatNat.