Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Vi ønsker velkommen til pyntegrøntsalg på Milde. Lag en krans eller dekorer med vintergrønt fra skogen i Arboretet. Følg smittevernreglene og hold avstand.
Rhododendronsamlingen i Nydalen har fått nye skilt med QR-kode. Flere samlinger vil følge etter.
Det er nesten utrolig at julerosen kan vokse og blomstre midt i den mørke perioden med bare noen få pluss temperaturer.
Torsdag 1. oktober kommer Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Hakkon Bakke, for å gjenåpne Vågelva etter en omfattende opprydding. Nå ønsker vi sjøørreten velkommen tilbake til Vågelva for å gyte.
Kven var eigentleg Sankta Sunniva, vernehelgen for Bergen by og bispedøme? Les kronikken til Alf Tore Hommedal, mellomalderarkeolog ved Universitetsmuseet i Bergen.
AVLYST UT 2020. Velkommen til en rekke spennende foredrag om Kongebyen Bergen i høstens Middelalderforum.
Etiske vurderinger i møte med ny teknologi. Utstillingen åpner i 2021
En reise inn i geologiens metamorfe verden. Utstillingen var oppført 22. februar - 31. mai 2020
Når du i fremtiden skal ut å fly fra Bergen lufthavn Flesland må du rette blikket mot sør og se på det nydelige lommetørkletreet som er plantet ved terminalinngangen. Treet er en hilsen og takk fra UiB til Avinor for Lyststedet lønningen.
Denne uken ble Årringen sendt ut til medlemmene av Arboretets venner.
Kaféen åpner søndag 14. juni.
Utviklingslinjene hos murer er emnet for denne nyleg publiserte open access-artikkelen frå forskingsgruppa Rosefamiliens evolusjon ved Universitetet i Bergen.
Alle hagene er åpne og i fin vårblomstring. Dessverre er mange arrangementer avlyst.