Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Syv av ti nordmenn mener Plasthvalen har økt befolkningens bevissthet om marin forsøpling. Det viser en fersk undersøkelse presentert i forbindelse med treårsmarkeringen for funnet av hvalen.
Se Universitetsmuseets tilbud for Faglig-pedagogisk dag 2020
Det er for tidlig å avskrive vinteren - derfor kaller vi dette for vinterblomstring. Ikke direkte vårtegn altså. Det blomstrer her og der i Universitetshagene nå, men hvor er det kommet lengst?
24. oktober 2019 ble utstillingen North & South: European masterpieces reunited åpnet i Catharijneconvent-museet i Utrecht i Nederland. For første gang er unike skatter av middelalderkunst fra Norge og Catalonia bragt sammen.
Så lite, så stort, så komplisert
De hvite flagrende blomstene til lommetørkletreet vil ta seg flott ut i møte med terminalens mektige betong. Det er dette vi håper å få se om noen år etter at treet nylig ble plantet ved Flesland flyplass.
Velkommen til Universitetshagene i adventstiden. Vi lager julestemning både innendørs og ute i Arboretet og i Bergen botaniske hage. Planter, utstilling, lys, kransebinding og et lokalt marked er noe av det vi kan se fram til.
Velkommen til Lystgården i Botanisk hage på Milde lørdag 7. desember. Huset er pyntet, og du vil komme i julestemning av alle plantene og luktene i juleutstillingen. Denne dagen arrangerer vi også et spennende julemarked.
Den vakre madonnafiguren fra Kyrkjebø i Sogn skal nå vises for et europeisk publikum. Men hva er egentlig hennes historie? Kan fragmenter fra et middelalderhåndskrift, festet på innsiden av den hule kroppen, fortelle noe om madonnaens opprinnelse?
Etter seks år er ventetiden endelig over. Universitetsmuseet er igjen åpent for publikum.
Etter å ha vært stengt i seks år, gjenåpner endelig Universitetsmuseet 14. oktober.
Åpningsarrangementet er åpent for alle – og alle er hjertelig velkommen! Entré på åpningsdagen er begrenset.
Utgangspunktet for alle våre utstillinger befinner seg i handlingsrommet mellom «Undring og Vitenskap». Derfra har vi prøvd å skape et universitetsmuseum i det 21. århundre i et fredet og elsket bygg.
- Jeg er dessuten spent på å se igjen museumsdyra fra de gamle utstillingene, men kanskje aller mest på museets nye utstillinger.
Rekrutteringen av unge forskere med middelalderen som fagfelt er godt nytt for forskningsmiljøet ved UiB. Elleve ph.d.-kandidater var nylig samlet for å knytte kontakter på tvers.
Velkommen til å være med på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
Årringen 2018 ble sendt ut til abonnenter og medlemmer i Arboretets venneforening i dagene før påske. Har du ikke fått den enda er den like om hjørnet