Hjem
Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Bergen botaniske hage har fått hagemøbler med integrerte innsekthotell for å forske på innsektmangfoldet i slike møbler.
Etter flere tilfeller av brann ved uvettig bruk av engangsgrill i Grønevika og Sandholna badeplasser har Bergen kommune nå lagt ned forbud mot bruk av engangsgrill her. Det er satt opp fellesgrill i Grønevika som det er lov å bruke.
Avdeling for naturhistorie, Universitetsmuseet i Bergen, er stolte over å være vertskap for det aller første møtet i International Council for Archaeozoology (ICAZ) Medieval Period Working Group i september 2022.
Sommerles er en lesekampanje for barn i 1. - 7. klasse. Målet er å lese så mye som mulig i løpet av sommeren (1. juni - 31. august).
Ny innsikt i evolusjonen og opprinnelsen til det unike botaniske mangfoldet på afrikanske høyfjell er blitt publisert i PNAS.
En ny Rhododendron-kultivar navngitt til ære for 25-årsjubileet til Den norske Rhododendronforening.
Universitetsmuseet i Bergen vant høythengende europeisk museumspris for måten de tar i mot publikum på.
GCC sin Erica-artikkel viser utfordringer og gir en handlingsplan for å bevare rikdommen til arter i hotspots for biologisk mangfold.
Det finnes mer enn 2000 hybrider av Kamelia. De vokser i høylandet i Kina, sør i Japan, Sør Korea og Taiwan. I de aller mildeste stedene i Norge, som her i Bergen, kan man dyrke enkelte hardføre kameliasorter på friland.
I prosjektet Visions of the Artic skal antropologiprofessor Knut Mikkjel Rio ved Universitetsmuseet i Bergen forske på urbefolkninger i Arktis sine presentasjoner av sin egen historie, sammenlignet med nasjonalstatenes fremstilling av minoritetsbefolkningene.
Påsken står for døren og det er tid for å pynte både ute og inne.
Det er atter tid for å male Blondehuset utvendig.
28. mars ble det satt ut 15 stolper i Universitetshagene i samarbeid med Stolpejakten Bergen Sør.
I 2021 ble det gjort et funn av en gullring i Fosse i Strandebarm av privatperson Lars Haukås. Ringen ble funnet i forbindelse med gravning langs en sti som går ned til Fossvågen.
European Reference Genome Atlas (ERGA) er et tverreuropeisk prosjekt for å generere genomer av referansekvalitet for hele det biologiske mangfoldet på tvers av det europeiske kontinentet (omkring 200 tusen arter). Truede, endemiske og ikoniske arter så vel som de som er viktige for landbruk, fiskeri, skadedyrbekjempelse og for funksjonen og stabiliteten til økosystemene anses som kritisk... Les mer
Velkommen til å være med på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
Er du interessert i planter, natur og hagebruk? Likar du godt å arbeide ute? Vi treng ekstrahjelp til våre plantesamlingar. Søknadsfrist 25. februar.

Sider