Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Rekrutteringen av unge forskere med middelalderen som fagfelt er godt nytt for forskningsmiljøet ved UiB. Elleve ph.d.-kandidater var nylig samlet for å knytte kontakter på tvers.
Velkommen til å være med på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
Årringen 2018 ble sendt ut til abonnenter og medlemmer i Arboretets venneforening i dagene før påske. Har du ikke fått den enda er den like om hjørnet
Kastanjetrær i Bergen- nå også med spiredyktig frukt.
- Tidlig i går kveld begynte det å brenne i Notre Dame de Paris. Det er forferdelig, forferdelig for pariserne og for alle franskmenn, men også for alle oss andre.
Utgravingene er i gang igjen på Sotra. Nå skal det graves på Bildøy.
Programmet for Middelalderforum er klart!
Har du et blinkskudd fra i fjor, tatt i Arboretet eller Botanisk hage på Milde? Eller kanskje du vil gå på fotojakt i år? Vi anbefaler fotokonkurransen til Arboretets venner, og de 3 beste bildene blir premiert.
« Feltarbeid» er tema for Årboken 2018 Her kan du lese aom mangslungne og spennende faglige oppdrag, om bruk av kamera i felt, og om feltbøker som originalkilder til registreringer, kartlegging og personlige opplevelser av arbeidet «der ute». Ikke minst får du fortellinger om fargerike og spennende personer som viet mye av sitt faglige liv til arbeid i felt.
Når dyrene skal tilbake til Universitetsmuseet, stiller de største først i køen. Aller først var den nå berømte blekhodenebbhvalen som strandet på Sotra med magen full av plast.
I middelalderen var Borgund en av Norges 14 byer. Vi hører om den i sagalitteraturen og den er omtalt i 1384 som en av ‘de små kjøpsteder’. Så blir det helt stille!
Åpner for publikum tirsdag 5. mars 2019.
Middelalderforskningen ved UiB befester sin sterke posisjon og mottar støtte til to prosjekter gjennom årets FRIPRO-tildeling fra Forskningsrådet.
Over 1000 bergensere fant veien til botanisk hage på Milde for en storstilt åpningsfest for nye Lønningen lystgård.
Besøkende kan igjen se vikingskatten som ble stjålet, og senere delvis kom til rette, ved Universitetsmuseet i Bergen.
Den 18. august kl. 12-15 kan du oppleve et tomt museum. I juni 2019 åpner Universitetsmuseet nye utstillinger på Muséplassen 3. Foreløpig står det ærverdige museet tomt, fullstendig nyoppusset og rehabilitert. Nå får du muligheten til å se det tomme museet i all sin prakt og få vite litt mer om hva rommene skal fylles med.
Årringen kom ut med et dobbeltnummer i april, og byr på et variert innhold av stoff fra Arboretet og Botanisk hage på Milde og i Muséhagen.