Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Har du et blinkskudd fra i fjor, tatt i Arboretet eller Botanisk hage på Milde? Eller kanskje du vil gå på fotojakt i år? Vi anbefaler fotokonkurransen til Arboretets venner, og de 3 beste bildene blir premiert.
Universitetsmuseets årbok for 2018 kan du lese både i trykt og digitalt format. Årets tema er « Feltarbeid».
Når dyrene skal tilbake til Universitetsmuseet, stiller de største først i køen. Aller først var den nå berømte blekhodenebbhvalen som strandet på Sotra med magen full av plast.
I middelalderen var Borgund en av Norges 14 byer. Vi hører om den i sagalitteraturen og den er omtalt i 1384 som en av ‘de små kjøpsteder’. Så blir det helt stille!
Bygget Historisk museum har årets siste åpningsdag søndag 16. desember. I 2019 åpner museet for publikum tirsdag 5. mars.
Middelalderforskningen ved UiB befester sin sterke posisjon og mottar støtte til to prosjekter gjennom årets FRIPRO-tildeling fra Forskningsrådet.
Over 1000 bergensere fant veien til botanisk hage på Milde for en storstilt åpningsfest for nye Lønningen lystgård.
Besøkende kan igjen se vikingskatten som ble stjålet, og senere delvis kom til rette, ved Universitetsmuseet i Bergen.
Den 18. august kl. 12-15 kan du oppleve et tomt museum. I juni 2019 åpner Universitetsmuseet nye utstillinger på Muséplassen 3. Foreløpig står det ærverdige museet tomt, fullstendig nyoppusset og rehabilitert. Nå får du muligheten til å se det tomme museet i all sin prakt og få vite litt mer om hva rommene skal fylles med.
Årringen kom ut med et dobbeltnummer i april, og byr på et variert innhold av stoff fra Arboretet og Botanisk hage på Milde og i Muséhagen.
Ser du et treslag i skogen du ikke kjenner? Med den nye appen kan du finne navnet og omtale av ville trær i Norge. Appen lanseres på Arboretets dag 27. mai.
Velkommen til å delta på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
I helgen er det Steinalderdag ved Fonstraumen. Professor Knut Andreas Bergsvik har et nært forhold til Fosnstraumen og forteller hvorfor du bør komme på lørdag.
Flere og flere sliter med allergi. Astmaanfall, rennende neser og kløende øyne kan ødelegge påsken for både små og store, da er det greit å vite hvilke påskeplanter flest allergikere kan reagere på og hvilke de aller fleste trygt kan velge i stedet.
Hovedtemaet i 2017 er "Samlinger" og gir deg  et lite glimt av alt det som finnes i museets magasiner.
Hule- og hellerbruk i middelalderen et lite utforsket område og målsettingen med boka er å sette søkelys på dette spennende tverrvitenskapelige feltet.
Levende juletre kan være en utfordring for mange allergikere. Her får du se hvilke arter som er best og verst med tanke på allergi.
20 sjeldne fikentrær fra Milde til Botanisk Have i København.