Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

I disse dager er det stor byggeaktivitet i Botanisk hages søndre del.
Den 18. august kl. 12-15 kan du oppleve et tomt museum. I juni 2019 åpner Universitetsmuseet nye utstillinger på Muséplassen 3. Foreløpig står det ærverdige museet tomt, fullstendig nyoppusset og rehabilitert. Nå får du muligheten til å se det tomme museet i all sin prakt og få vite litt mer om hva rommene skal fylles med.
Årringen kom ut med et dobbeltnummer i april, og byr på et variert innhold av stoff fra Arboretet og Botanisk hage på Milde og i Muséhagen.
Ser du et treslag i skogen du ikke kjenner? Med den nye appen kan du finne navnet og omtale av ville trær i Norge. Appen lanseres på Arboretets dag 27. mai.
Velkommen til å delta på spennende og lærerike arrangementer i Arboretet, Botanisk hage og Muséhagen.
I helgen er det Steinalderdag ved Fonstraumen. Professor Knut Andreas Bergsvik har et nært forhold til Fosnstraumen og forteller hvorfor du bør komme på lørdag.
Flere og flere sliter med allergi. Astmaanfall, rennende neser og kløende øyne kan ødelegge påsken for både små og store, da er det greit å vite hvilke påskeplanter flest allergikere kan reagere på og hvilke de aller fleste trygt kan velge i stedet.
Hovedtemaet i 2017 er "Samlinger" og gir deg  et lite glimt av alt det som finnes i museets magasiner.
Hule- og hellerbruk i middelalderen et lite utforsket område og målsettingen med boka er å sette søkelys på dette spennende tverrvitenskapelige feltet.
Levende juletre kan være en utfordring for mange allergikere. Her får du se hvilke arter som er best og verst med tanke på allergi.
20 sjeldne fikentrær fra Milde til Botanisk Have i København.
Flere og flere sliter med allergi i julen. Astmaanfall, rennende neser og kløende øyne kan ødelegge julen for både små og store, da er det greit å vite hvilke juleplanter flest allergikere kan reagere på og hvilke de aller fleste trygt kan velge i stedet.
Publikasjonen "Penetecostalism and Witchcraft" presenterer nytt materiale rundt karismatisk kristendom og hekseri.
Forestill deg at vi bare har ett eneste eksemplar av Snorres kongesagaer. Så kommer noen og river ut sagaen om vikingkongen Olav Tryggvason, stjeler den og vil ha den for seg selv.
Her finner du en oversikt over gjenstander som fortsatt er savnet etter tyveriet på museet.
Flere av de stjålne gjenstandene er kommet tilbake til museet, men én verdifull og viktig kulturhistorisk gullarmring er fortsatt på avveie.
Av hensyn til etterforskningen vil vi avvente ytterlige opplysninger om vikingskatten
Sysselmannen har bekreftet at museet blir tildelt to isbjørner.