Hjem
Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Ekstrautlysing av midler med formål om å stimulere til ytterligere aktiviteter som styrker UiB sitt arbeid med globale samfunnsutfordringer. Søknadsfrist: 1. september.
Universitetshagenes program er klart med mange spennende arrangementer
Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid - søknadsfrist 1. september 2025.
Forskning som støtter bevaring av truede lyngarter: et internasjonalt samarbeid koordinert ved UiB
Kunnskapsfesten trakk 3346 vestlendinger til Universitetsmuseet i Bergen på søndag. Forsknings- og høyere utdanningsministeren hyller museet.
Stolpejakten er klar på Arboretet og Botanisk hage, Milde!
Denne uken står vårkrokusene i full blomst i Arboretet: et tydelig tegn på at våren endelig har kommet!
Professor Justin Kroesen ved Universitetsmuseet undersøker den felles vesteuropeiske kulturen som ble til under middelalderkirken.
Nå kan du bli ansatt som lærling i Gartnerfaget ved Universitet i Bergen (UiB). Som lærling vil du få jobbe i våre universitetshager. Universitetshagene består av Muséhagen, Arboretet og Bergen botaniske hage - også kjent som Bergens tre botaniske hager. 
I 2025 feires 200-årsjubileet for etableringen av Bergens Museum, dagens Universitetsmuseum, og dermed for Universitetet i Bergen. Samlingene ved museet og forskning på disse er tema for årets foredragsrekke på Middelalderforum. Velkommen til Frille og Dyvekes vinkjeller for ny kunnskap og hyggelig lag!
Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid - søknadsfrist 1. mars 2025.
Magisk vinterstemning på Arboretet no, og akebakken er opna for sesongen
– Det er utrolig kjekt at en kunnskapsbasert utstilling om Magnus Lagabøtes landslov kunne nå opp i denne konkurransen, sier museumsdirektør, Kari Loe Hjelle.
Har du tenkt over hvor mye botanikk det er i juletradisjonene våre? Krydderplanter som gir duft av jul, tradisjonsrike nøtter og frukter, og selvsagt julepynten. Alt dette kan du lære mer om i juleutstillingen i Blondehuset.
Ny forskning fra Universitetet i Bergen avslører en enestående evne til omvendt utvikling hos en ribbemanet. Funnene tyder på at livssyklusplastisitet hos dyr kan være mer vanlig enn tidligere antatt.
Rhododendron faithiae som vi fikk i 2014 har i år kommet med en fantastisk høstblomstring i Artssamlingen.
Den nye utstillingen har som mål å utfordre publikums perspektiv på de ofte misforståtte dyrene ved å fremheve deres skjønnhet og økologiske relevans. Utstillingen varer frem til 30. oktober 2024.
Den sjeldne kjempevannliljen Victoria cruziana i Muséhagen blomstrer kun to netter på sensommeren. Interessen har vært så stor at folk har brutt seg inn i hagen for å få det med seg: I år blir det nattåpen hage ut august.

Sider