Home
University of Bergen Library

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Kurs og veiledning

Kurs og veiledning

Main content

I biblioteket kan du få hjelp og veiledning til å søke i våre kataloger eller databaser, eller til å finne fram på biblioteket. Studenter og ansatte ved Universitetet i Bergen kan også bestille en bibliotekar, som setter av tid til å gi veiledning i informasjonssøk og til å finne fram til relevant litteratur.

Nettsted for oppgaveskriving

Søk & Skriv er et nettsted som gir råd om hele skriveprosessen – fra informasjonssøk og lesing til etisk kildebruk og skriving.
Søk & Skriv er en veiviser til god oppgaveskriving i høyere utdanning.
Skal du skrive en studentoppgave?
- Besøk www.sokogskriv.no

PhD on Track  
Fra kartlegging av litteratur til publisering

Gå inn på PhD on Track dersom du ønsker å vite mer om det å få oversikt over litteraturen i ditt fagfelt, eller om publisering. Phd on Track er delt inn i tre moduler; modul én tar for seg effektive måter å kartlegge og å systematisere forskningslitteratur på. Modul to handler om publiseringsprosessen med temaer som innsending av manuskript for publisering og spørsmål om opphavsrett. Modul tre omhandler evaluering og rangering av publiseringskanaler.

Referansehåndterings­verk­tøy

UB har utarbeidet online-veiledninger i referansehåndterings­verk­tøyene EndNote, EndNote Web og ReferenceManager.

Tilrettelagte kurs

Biblioteket tilbyr også tilrettelagte kurs etter avtale med programansvarlige eller forelesere. Det finnes kompetanse innen søking, databaser, sitering & etikk og referansehåndtering. Vi har forslag til temaer for kurs som kan tilpasses etter studentenes nivå og behov, denne kan brukes som veiledning hvis du vil bestille et kurs.