Hjem

Institutt for geovitenskap

Institutt for geovitenskap (GEO) sitt overordnede mål er å utvikle ny kunnskap om jordas oppbygning, dannelseshistorie og drivkreftene for dens dynamiske oppførsel. Instituttet har flere enn 160 ansatte og 300 studenter.

Forskning: Forskningsaktiviteten ved instituttet er organisert i fire forskergrupper; Geodynamikk, Basseng- og Reservoarstudier, Geokjemi & Geobiologi, og Kvartære geosystemer.

Undervisning: Institutt for geovitenskap tilbyr undervisning i mange fagfelt innenfor geovitenskap. Hos oss kan du blant annet studere geofarer, klimarelaterte teamer og delta i topp moderne marin og dyphavsforskning. 

K.G.Jebsen-senter for dyphavsforskning           SapienCE             Forskningsinfrastruktur              GEOVITEN

 

Jordskjelvstasjonen
Meld fra om jordskjelv til døgnåpen vakttelefon: 55 58 26 17 eller til epost seismo@uib.no
Hvordan følte du jordskjelvet? - Gi oss din opplevelse på jordskjelvet (skjema blir lagt ut ved registrert jordskjelv)

Beste dokumentarfilm - New York Film Festival 2018

Fram - ekspedisjonen 2014/15 er produsert til dokumentarfilm og er nå kåret til vinner under New York Film Festival sist fredag

Professor emeritus Yngve Kristoffersen (GEO UiB) og Audun Tholfsens 13 måneders ekspedisjon i Polhavet er produsert dokumentarfilmen av. Dokumentaren heter “Secrets of A Frozen Ocean” og er nå kåret til vinner under New York filmfestival 2018

Pris fra Olav Thon Stiftelsen

Atle Rotevatn er tildelt pris fra Olav Thon Stiftelsen for fremragende undervisning

Olav Thon Stiftelsen deler årlig ut priser til personer og forskningsprosjekter som har utmerket seg spesielt innen sine fagområder i Norge og i utlandet.

VISTA pris

Rob Gawthorpe har fått tildelt 3 års VISTA professorat

Professor Rob Gawthorpe får tre års finansiering for å fokusere på forskning innen sedimentære bassenger. Finansieringen inkluderer også en forskerassistent og en stipendiat.

Samarbeid

Polarinstituttet og UiB styrker samarbeidet

(TROMSØ): Flere felles prosjekter og økt strategisk samarbeid innen forskning, undervisning, innovasjon og formidling. Nå skal UiB og Norsk Polarinstitutt samarbeide enda tettere.

Journal of the Geological Society (JGS) Early Career Award

Christian Haug Eide tildeles JGS Early Career Award for 2017

Bergen Forskningsstiftelses rekrutteringsprogram (BFS-stipend)

Steffen Leth Jørgensen ble tildelt BFS-stipend i 2016. Les mer her.
Andreas Born ble tildelt BFS-stipend i 2016. Les mer her.
Nele Meckler er tildelt ERC Starting Grant fra EU i 2015,
og stipend fra BFS samme år. Les mer her.
Bjarte Hannisdal er tildelt BFS-stipend i 2013. Les mer her.
Nicola McLoughlin ble tildelt BFS-stipend i 2010. Les mer her.

Bli en alumni

  • Ordet alumni er latin, og betyr tidligere elever ved en skole. UiB Alumni er en møteplass for alumner, fagmiljøer og studenter som har tilknytning til Universitetet i Bergen (UiB). Gjennom alumnusportalen formidles nyheter, kalender med informasjon om hva som skjer ved Geo.
  • Er eller har du vært master eller PhD-student ved Institutt for geovitenskap? Registrer deg på GEO Alumni, så har vi muligheten for å holde kontakt, se her for mer informasjon.