Home
The University Gardens

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyheter

App til å bestemme treslag

Ser du et treslag i skogen du ikke kjenner? Med denne appen kan du finne navnet og omtale av ville trær i Norge.

Furu og mobil
Arbor er en nyutviklet app til å bestemme treslag.
Photo:
Kjetil Fossheim

Main content

Arbor er et digitalt hjelpemiddel for at besøkene skal kunne finne informasjon og turvalg i Arboretet. I tillegg  har appen en bestemmelsesnøkkel til å finne ut hvilket tre man har funnet, gjelder ville treslag i Norge. 

Artsidentifisering ved hjelp av bestemmelsesnøkkel er vanlig i biologien, og er en enkel måte å finne ut hvilken art man har foran seg. I Norge har vi omlag 30 arter av trær. Mange av disse er kanskje kjent for folk, men noen kan være litt vanskelig å kjenne. Med bestemmelsesnøkkelen i appen kan du finne fram til trær som hører naturlig hjemme i Norge og i tillegg noen av de vanligste innførte artene. Denne nøkkelen er hovedsakelig beregnet for bruk i vekstsesongen når trærne har blader, blomster og frukt.

Lurer du på historien til Blondehuset, eller hva du finner i Botanisk hage, eller kanskje du vil ta turen til Grønevika? Alt dette og mye mer kan du finne informasjon om i applikasjonen. Samlingene til Arboretet og Botanisk hage er plassert på et kart slik at det om våren skal være enkelt å nyte fargeprakten i Nordens største Rhododendronsamling. Appen inneholder også en digital versjon av naturstien som finnes ute i Arboretet. Du finner også informasjon om arrangementene. 

Appen er utviklet av Kjetil Fossheim ved Arboretet, og han kan fortelle at det er planer om å integrere automatisk bildegjenkjenning av blader i appen. Dette arbeidet pågår, og skal etter planen være ferdig i løpet av året.

Link til å laste ned appen:

Google play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.arboretet

App-store:

https://itunes.apple.com/us/app/pinus/id1384904559?ls=1&mt=8

Lykke til og god tur!