Home
Department of Informatics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Utdanning

Programmeringsemne er størst på MatNat

Med 650 påmeldte studenter er Innføring i Programmering (INF100) det største emnet på MatNat dette semesteret.

Full sal i auditorium A
Hele 650 studenter tar dette semesteret Innføring i Programmering.
Photo:
Randi Heggernes Eilertsen, UiB

Main content

Emnet er blitt så ettertraktet at det blir kjørt tre parallelle forelesningsløp for at alle studentene skal få plass i auditoriet. Professor Dag Haugland har ansvaret for alle forelesningene, og er positiv til at så mange realfagsstudenter lærer seg å programmere.

- Dette er praktisk kunnskap som er nyttig for alle på MatNat. Det undervises i Python, et programmeringsspråk som er lettere å lære for nybegynnere enn Java og C++, og som vil kunne brukes av studentene i videre studier og i arbeidslivet. Dette gjør det til et godt språk, også for de som ikke tar en grad innen informatikk.

Innføring i Programmering er en del av det matematisk-naturvitenskapelige fakultet sin satsing på generiske ferdigheter. Mange studieprogram har allerede inkludert programmering, og fra høsten 2020 er det planlagt å innføre obligatorisk programmering for alle førsteårsstudenter på fakultetet.

Sophie Bosio studerer kognitiv vitenskap, og tar INF100 dette semesteret. Bachelor i kognitiv vitenskap er et av programmene hvor emnet allerede er en del av studieløpet, noe Sophie er positivt innstilt til.

- Det er godt å ha litt informatikk siden det er så ettertraktet på arbeidsmarkedet og er så grunnleggende for mange av de fagene jeg er interessert i.

Hvilke forventninger har du?

- Jeg håper på et solid grunnlag for videre utdannelse, og å få teste ut en interesse. Selv om jeg ikke vet helt om det er noe jeg har tenkt til å gå videre med, er i hvert fall interessen er der.

Les mer om generiske ferdigheter.