Home
Department of Information Science and Media Studies

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

– Fremtiden er fleksibel

For andre gang på ett år får Infomedia innvilget DIKU-søknader knyttet til insituttets programmer i Media City Bergen. Denne gangen for prosjektet "Fleksible utdanningar for journalistar i arbeid".

Media City Bergen
Photo:
Simon S. Brandseth

Main content

Infomedia, deriblant Senter for undersøkende journalistikk (SUJO), har fått innvilget støtte til å starte nye, fleksible utdanninger for journalister og redaksjonelle ledere i arbeid. Prosjektet heter "Fleksible utdanningar for journalistar i arbeid". Et slikt utdanningstilbud finnes ikke i Norge i dag.

– Fremtiden er fleksibel, sier prosjektleder og førsteamanuensis Lars Arve Røssland, og fortsetter, "Det tverrfaglige teamet bak søknaden har som mål å skape fleksible utdanningsløsninger som passer for både kursdeltakernes hektiske arbeidshverdager og kunnskapsbehov." Det er noe er sterkt etterspurt av mediebransjen i Norge.

Flere aktører fra mediebransjen bidrar også i prosjektet. "Sentrale behov i våre organisasjoner er kompetanse innen digitalisering, datajournalistikk og undersøkende journalistikk. (…) Dette vil bli tilbud som er svært attraktive for våre medarbeidere og medlemmer", skriver nyheitsredaktør Karianne Solbrække i TV 2, sjefredaktør og administrerande direktør Gard Steiro i VG, distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK, nestleiar i Fagpressen Berit Nyman og generalsekretær i Landslaget for lokalaviser (LLA) Tomas Bruvik i sitt støttebrev til søknaden.

– Dette viser hvordan klyngesamarbeidet har stimulert nytenking og utvikling av våre undervisningstilbud innen teknologi og journalistikk, forteller avtroppende instituttleder Leif Ove Larsen, og ser for seg en fortsatt lysende fremtid for klyngesamarbeidet i Media City Bergen.