Home
The University Gardens

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Arboretet i media

NRK har besøkt juleutstillingen

Det var en kald og vinterlig morgen da NRK Hordaland besøkte juleutstillingen i Blondehuset i forrige uke.

Midt i blondehushagen er det bygget et juletre av grener fra de vanligste pyntegrøntartene. Alle artene er merket med navneskilt.
Photo:
Terhi Pousi

Main content

Utstillingen «Julens botanikk» handler om plantene vi pynter med til jul, om det vi spiser og om de ulike krydderne vi bruker i julebaksten. Men hvor kommer plantene fra, og hvilke deler av plantene er det vi bruker? 

I det koselige Blondehuset i Arboretet har informasjonsleder Bjørn Moe tatt med Cato Heldal Kristensen fra NRK for å se og ikke minst lukte på julen. Duftene kommer fra alle krydderne og blomstene som er plassert tematisk på de ulike bordene inne i huset.  

I hagen utenfor viser vi mye av det grønne som brukes til kranser, juletre og annen pynt. Alt er hentet fra skogen i Arboretet. I teltet er plantene utstilt med navneskilt og annen informasjon. Her er det kristtorn, edelgran, furu, lerk og mye mer. Løft blikket og du vil oppdage mistelteinen som henger i taket.   

Innslaget om juleutstillingen ble sendt på morgensendingen i NRK radio onsdag 1. desember.

Utstillingen er åpen: Mandag - fredag kl 10 - 15, lørdag - søndag kl 12 - 16.