Home

Faculty of Humanities

Main content

Studenter mingler i borggården på Sydneshaugen skole

De humanistiske fagene åpner dører

Språk og litteratur, arkeologi og historie, filosofi og religion, teater, kunst og kultur: Dette er hovedområder for utdanning og forskning ved Det humanistiske fakultet.

Arrangement
Logo for Middelalderuken 2024
Sep 15

Middelalderuken 2024

Årets Middelalderuke går av stabelen 15.-22. september. Her får du muligheten til å lære ting du ikke visste om middelalderens historie og kultur, og om menneskene som bodde i Bergen den gangen.

Studiestart
Bokomslag og forfatterportrett

Humanistar les

Kom og les med oss! Lesing opner døra til humaniora sitt fantastiske univers. Det humanistiske fakultet gir gratis roman til nye studentar og inviterer til lesekafé, bokbad og meire til.

Nyhet
Bilde av lokale med mange studenter.

Studentpuben Ad fontes er en populær møteplass etter nyåpningen

I høst har studentpuben Ad fontes gjenoppstått i ny og oppusset versjon, noe HF-studentene ser ut til å sette pris på. Mange slanger seg i nye møbler og prater eller jobber med studier.

SAMLA.no
Bilde sav Kittelsens Nøkken.

Et digitalt hjem for norske kulturskatter

Norsk kulturhistorie har fått et nytt søkbart liv. På SAMLA.no finner vi unike skatter som Asbjørnsen og Moes originale eventyroppskrifter, skoltesamisk folkediktning, juletradisjoner og fortellinger om nøkken, gjenferd og hulderfolk.

Nyhet
Bilde av bygget som huser British Academy

Professor Kirsi Salonen utnevnt som medlem av British Academy

Det britiske vitenskapsakademiet for humaniora og samfunnsvitenskap tar hvert år opp et mindre antall internasjonale medlemmer fra utenfor Storbritannia. Et medlemskap her er en stor ære og anerkjennelse som sjelden tildeles forskere ved norske universiteter.