Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
NORSK MEDBORGERPANEL

Survey-eksperter samlet til Medborgerkonferansen 2014

Verdensledende eksperter innen bruk av surveymetode var blant deltakerne da Norsk medborgerpanel-konferansen 2014 gikk av stabelen 6. og 7. november. Mange møtte opp for å dele og diskutere erfaringer med bruk av opinionundersøkelser, såkalt surveys.

s
Stanford-professor og survey-nestor Jon Krosnick var én av flere keynote-talere på konferansen.
Photo:
Sveinung Arnesen

Main content

Diskuterte erfaringer med surveybruk

Medborgerpanel-konferansen 2014 gikk av stabelen i Bergen 6. og 7. november. Verdensledende eksperter innen bruk av opinionundersøkelser, såkalt surveys, hadde tatt turen til UiB for å presentere forskning hvor de har benyttet denne metoden, og diskuterte sammen med andre norske og utenlandske forskere erfaringer og utfordringer ved å bruke metoden.  

Hovedforedragsholdere var Diana Mutz (University of Pennsylvania), Jon Krosnick (Stanford University), Rune Stubager (Aarhus University) og Paul Sniderman (Stanford University). Foruten disse foredragene bestod konferansen av artikkelpresentasjoner og plenumsdiskusjoner som omhandlet ulike aspekter ved bruk av surveymetodologi.

 

Undersøker nordmenns holdninger om viktige samfunnsspørsmål

Bakgrunnen for konferansen var dannelsen av Norsk medborgerpanel. Panelet er en ny og internettbasert undersøkelse om nordmenns holdninger til viktige samfunnstema. Tusener av nordmenn er invitert til å gi sin mening ved å svare på spørsmål om tillit og politisk deltakelse, klima og miljø og diversitet og velferd. Tre runder av Norsk medborgerpanel er hittil avviklet, og på konferansen ble forskning basert på data derfra presentert.

 

Vitenskapelig assistent Lise Lund Bjånesøy var godt fornøyd med konferansen.

- Både presentasjonene og de mange diskusjonene holdt et høyt faglig nivå, og det hele var både veldig lærerikt og inspirerende. Dette kommer til å lede til flere spennende publikasjoner, sier Lund Bjånesøy.

 

 

Her finner du konferanseprogrammet.