Hjem
UiB Bærekraft

Nyhetsarkiv for UiB Bærekraft

Tidenes første One Ocean Week er arrangert i Bergen. Mange UiB-ere har bidratt på alt fra møter med regjering, havkonferanse til folkeopplysning på bar.
Hvorfor ikke samle opp kaffegrut og bruke det til dyrking, tenkte Maria Steene Eriksen og Eli Winther ved Det psykologiske fakultet. Dermed var en grønn og bærekraftig idé unnfanget.
Isen smelter på Grønland og avdekker nye landområder. Samtidig slukes landområder på øystater i Stillehavet når havet stiger. Det tverrfaglige prosjektet ClimateNarratives vil se på disse sammenhengene og konsekvensene, med lokalbefolkningen sine egne historier i fokus.
Alle fakulteter og enheter er nå resertifisert, og Universitetet i Bergen er med det Miljøfyrtårn for tre nye år.
Styringsgruppa for Klimanøytralt UiB har vedtatt hvem som fikk tildelt midler fra klimafondet i denne søknadsrunden. Se tildelingene her.
Arkeolog Tore Sætersdal har forsket på vann i mange år. I mars 2023 var han på FNs store vannkonferanse i New York og i denne samtalen reflekterer han over opplevelsene derfra.
Det var en merkedag for UiB da statsråd Ola Borten Moe la ned grunnsteinen for Nygårdsgaten 5 sammen med rektor Margareth Hagen.
Henrik Kalisch og Magnus Svärd ved Matematisk institutt har rodd i land 2.7 millioner euro fra Horizon Europe. Pengene skal brukes på å utdanne 10 doktorgradsstudenter og forske på bølgevarsling.
Tidens gjenbruksprosjekt, god byutvikling og ambisiøse planer var noe av det som ble presentert og diskutert under frokostmøtet om Nygårdshøyden sør. UiB tror prosjektet kan bli en fremtidig modell for rehabilitering av statlige bygg.
Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte Bjerknessenteret for å lære mer om klimaforskning - og å analysere snøprøvene han selv tok på Grønland sist sommer.
Klimafestivalen Varmere Våtere Villere gikk av stabelen med et bredt program 15.-17. mars. Nytt av året var en egen dag for studenter på Kvarteret 16. mars.
Strømmer det varmt dypvann inn mot kontinentalsokkelen i Antarktis, der det er aller kaldest? Elin Darelius syntes det virket pussig, og tok et nytt blikk på tidligere måleserier som viser at dette kan stemme.
Institutt for klinisk odontologi har fått støtte til gjenbruksbriller som reduserer plastavfall. Har du også en idé som kan gjøre UiB grønnere? Send en søknad til Klimafondet innen 13. mars.
Temaet for konferansen var "En rettferdig transformasjon til en bærekraftig fremtid", noe som passer perfekt med konferansens globale publikum: Mer enn 1700 deltakere fra 117 land hadde meldt seg på det heldigitale arrangementet. 
Gjennom Klimafondet kan studenter på alle fakulteter ved UiB søke om det nyopprettede stipendet Grønn master. Målet med stipendet er å inspirere studenter til å skrive masteroppgave om klima, miljø og bærekraft.
En ny artikkel i Science avslører de raske og akkumulerende virkningene av mennesker i Amazonas – og naturen vil sannsynligvis ikke klare å følge med. Denne nye artikkelen utviklet av CESAM-medlem Suzette Flantua avslører omfanget av driverne bak avskoging og nedbrytning i Amazonas og viser de transformative politiske handlingene som er nødvendige for å beskytte regionen og følgelig det globale... Les mer
Kjetil Våge og ROVER leiter etter følgjene av klimaendringar langs isen utanfor Aust-Grønland. Det europeiske forskningsrådet støttar han med det høgthengande stipendet ERC Consolidator Grant.
Med prestisjestipend fra ERC vil Cristian Guillermo Gebhardt løse sentrale problemstillinger innenfor havvindkraft med smarte algoritmer og rå computerkraft.

Sider