Home
Centre for Elderly and Nursing Home Medicine (SEFAS)

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Samarbeid

Nasjonalt universitetsnettverk

Nettverket har som mål å styrke alders- og sykehjemsmedisin lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Main content

Senter for alders- og sykehjemsmedisin (SEFAS) har tatt initiativ til et nasjonalt universitetsnettverk innen alders- og sykehjemsmedisin. Formålet med nettverket mellom de medisinske fakultetene i Tromsø (UiT), Trondheim (NTNU), Oslo (UiO) og Bergen (UiB) er å styrke alders- og sykehjemsmedisin lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Tidlig i januar møttes representanter fra de ulike universitetene i Bergen.

Nettverket, som er etter nederlandsk modell, skal stimulere til økt forskningsaktivitet og tettere samarbeid mellom forskningsinstitusjoner og primærhelsetjenesten. Målet er å tilrettelegge for innføring og implementering av forskningsbasert praksis, som vil heve kvaliteten og kompetansen på sykehjem og i hjemmebaserte tjenester.  På sikt skal nettverket initiere tverrfaglig og internasjonal forskning.

Nettverket vil mobilisere interesse for undervisning og læring innen alders- og sykehjemsmedisin, og sørge for at dette er en del av pensum på samtlige medisinske fakulteter og for alle relevante helsefag. En kartlegging av forskning og undervisning innen feltet er i gang. Flere av universitetene har allerede en tverrfaglig studentrettet undervisning der utplassering i kommunehelsetjenesten er en del av tilbudet.

– Vi ser nytten av tverrfaglig undervisning innen sykepleie, medisin, psykologi, ernæring, farmasi, odontologi og fysioterapi, sier leder ved SEFAS, Bettina Husebø.

Det nasjonale universitetsnettverket er finansiert av Helsedirektoratet.