Home
Department of Informatics
Møt studentene våre

Mathilde studerer bioinformatikk

- Da jeg fant ut om bacheloren i bioinformatikk, tenkte jeg at et studium som kombinerer både informatikk og biologi ville passe meg perfekt.

Main content

- Da jeg fant ut om bacheloren i bioinformatikk, tenkte jeg at et studium som kombinerer både informatikk og biologi ville passe meg perfekt.

Hvorfor valgte du å studere bioinformatikk?

Da jeg begynte å studere i 2020, begynte jeg egentlig på en bachelor i biologi her på UiB. Etter ett innføringsemne i informatikk (INF100), fant jeg ut at jeg ville ha mer programmering, selv om jeg likte biologi veldig godt. Da fant jeg ut om bacheloren i bioinformatikk, og tenkte at et studium som kombinerer både informatikk og biologi ville passe meg perfekt. Derfor byttet jeg etter ett år.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut for deg?

Jeg har stort sett enten forelesning eller gruppetime hver dag. Når det ikke er forelesning, sitter jeg med andre studenter som studerer bioinformatikk eller andre informatikklinjer og jobber med innleveringer og pensum.

Av alle emner du har tatt, hvilket har du likt best, og hvorfor?

Jeg likte INF161, introduksjon til data science, best så langt. Der fikk vi et prosjekt hvor vi skulle predikere hvor mange som sykler over Nygårdsbroen ved å bruke vær- og trafikkdata fra tidligere år. Jeg likte veldig godt å bruke programmeringen vi har lært på virkelig data, og få et resultat.

Det er generelt et veldig godt miljø blant studentene på informatikk. Kantina på Høyteknologisenteret er dessuten den beste av alle fakultetene på UiB.

Hva er det beste med å være student på Institutt for informatikk?

Vi holder til på Høyteknologisenteret, der det er en egen bachelorlesesal for informatikk studenter. Der har vi egen kaffetrakter, toastjern og mye mer som gjør en studiedag lettere. Hver torsdag er det også vafler. Det er også en linjeforening på informatikk som arrangerer mange arrangementer, både faglige og sosiale. Det er generelt et veldig godt miljø blant studentene på informatikk. Kantina på Høyteknologisenteret er dessuten den beste av alle fakultetene på UiB.

Har noe vært vanskelig?

Jeg startet å studere under pandemien, da var studiehverdagen preget av mye digital undervisning og lite kontakt med medstudenter. Da var det vanskelig å holde seg motivert. Det var også vanskeligere å få hjelp når man slet med fagene, i forhold til etter gjenåpningen når man kan dra på gruppetime og få hjelp av de flinke gruppelederne.

Hva er din drømmejobb?

Jeg er veldig usikker, det finnes mange muligheter etter en bachelor i bioinformatikk. Jeg er usikker på om jeg skal gå en master i bioinformatikk eller en annen informatikkretning.

Har du et tips til nye studenter?

Dra på forelesninger, gruppetimer og sitte å jobbe på campus. Det er lurt å alliere seg med medstudenter, for selv om det er vanskelig kan man ofte finne ut av det sammen.