Home
Faculty of Medicine

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Utlysning av midler for forskning på kvinnehelse

Det medisinske fakultet, i samarbeid med Trond Mohn forskningsstiftelse (TMF) og Helse Bergen, utlyser midler til forskning på kvinnehelse.

tre personer tar en high five i skogen
Utlysningen er en felles satsning av TMF, UiB og Helse Bergen. Målet er å styrke forskningen på kvinnehelse i Bergen og i Norge.
Photo:
Colourbox

Main content

–  Forskning knyttet til kvinnehelse har gjennom flere år fått relativt lite oppmerksomhet og har hatt dårlig finansiering. Videre forskning på kvinnehelse er avgjørende for å gi kvinner en tilpasset helsetjeneste, forteller prodekan for forskning ved Det medisinske fakultet, UiB, Marit Bakke.

Trond Mohn Stiftelse har satt av inntil 24 millioner kroner til dette forskningsprogrammet, og UiB og Helse Bergen skal bidra med tilsvarende beløp.

Det medisinske fakultets nye senter for kvinnehelseforskning, Driv, skal fremme forskning som bidrar til å eliminere kjønnsbaserte ulikheter i helsevesenet. Senteret er etablert i tett samarbeid med Helse Bergen og andre partnere i Bergensregionen.

Hensikten med forskningen som knyttes til Driv er at alle aspekter av kvinnehelse blir forstått, behandlet og prioritert på lik linje med andre helseområder.

Det lyses nå ut et forskningsprogram som er spesielt rettet mot vitenskapelig utvikling av Driv, i form av støtte til forskningsprosjekter. Utlysningen er en felles satsning av TMF, UiB og Helse Bergen. Målet er å styrke forskningen på kvinnehelse i Bergen og i Norge.

Les mer på våre engelske nettsider.