Institutt for geovitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for geovitenskap

Centre for Integrated Quantitative Earth System Dynamics ved Ritske Huismans, Institutt for geovitenskap, er et av fire sentre ved UiB som med i andre søknadsrunde for å få status som sentre for fremragende forskning (SFF).
Denne uken arrangeres uttaket til GEO OL ved Institutt for geovitenskap. 16 håpefulle videregående-elever vil under veiledning av Førsteamanuensis Kikki Flesche Kleiven kjempe om å bli kåret til Norges finalister i det internasjonale mesterskapet, som går av stabelen i Japan i september.
Det har lenge vært antatt at Jorda var et svært varmt sted i sine tidlige leveår. Estimater spenner fra ca. 26 til 85 °C i arkeikum (ca. 4 000 – 2 500 millioner år siden).
Epos Kick-off meeting 4-5 February 2016
Neste gang du er på besøk i aulaen – ta en titt på veggdekorasjonene – og se om du kjenner igjen gneisen.
Institutt for geovitenskap feiret sine BFS-kandidater nr. 2 og 3. i rekken da det 3.mars ble markert oppstart og kick-off for Nele Meckler og Bjarte Hannisdal.
Bjarte Hannisdal og Nele Meckler ved Institutt for geovitenskap har hver for seg fått stipend fra Bergens Forskningsstiftelses rekrutteringsprogram. Oppstarten av forskningsprosjektene deres ble markert i begynnelsen av mars.
Då dei første organismane på jorda vart til, kan det ha vore i eit iskaldt hav. Ny forsking, publisert i Science Advances, tyder på at både jorda og havet var mykje kaldare enn ein har trudd.