Home
Department of Information Science and Media Studies

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Medietilsynet med pengedryss til dyktige Infomedia-studenter

Medietilsynet deler årlig ut støtte til gode og ambisiøse forskningsprosjekt. Infomedias studenter gjør det ofte sterkt i konkurransen, og nå har de gjort det igjen.

Illustrasjonsbilde
Photo:
@skylakestudio via Unsplash

Main content

Fire masterstudenter på Infomedia mottar 108 000 av totalt 189 000 kroner som Medietilsynet deler ut til studentdrevet forskning i år.

Student

Veilleder

Prosjekt

Ida Marie Skjerlie GardKristine JørgensenKjønnsstereotyper og transgressive spillkarakterer
Hanna KvammeTorgeir NærlandPersonvernsholdninger på Instagram – en komparativ studie av to kulturelle generasjoner
Kristine HansenBrita Ytre-ArneUnge voksne sin opplevelse av nyhetspodkaster
Lone EinanKnut HellandNyhetsformidling på TikTok: En studie av TV 2 sine nyheter på TikTok

- Det er flott at Medietilsynet anerkjenner at masterstudenter gjør viktig forskning. Studentene våre er spesielt gode til å utvikle spennende prosjekter om nye fenomener i det digitale medielandskapet, og fange opp endringer i mediebruk og journalistikk, forteller professor Brita Ytre-Arne, leder for Mediebruksgruppen og veileder for én av de anerkjente studentene.

Hun utdyper, 

- Å søke stipend er også nyttig for prosjektutviklingen for den som skal skrive masteroppgave. Studentene får trening i å tenke på relevansen av eget prosjekt og formidle ideen sin på en overbevisende måte. Stipend-fangsten viser at studentene våre lykkes med dette!

 

Andre tildelinger

Også professor Leif Ove Larsen har mottatt støtte til sitt prosjekt "Kulturjournalistikk 3.0. Kulturen i nyhetsmediene: Avvikling eller reorientering?". Se alle årets tildelinger på Medietilsynets nettsider