Home
Faculty of Psychology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Fay Giæver

Førsteamanuensis ved Psykologisk institutt, NTNU.

Main content


Kontaktinformasjon

Jeg er hovedsakelig interessert i betydningen av emosjoner (følelser) i arbeidslivet, deres årsaker, konsekvenser og hvordan de utvikler seg over tid. Ph.d.-arbeidet, som ble avsluttet i 2009, fokuserte spesifikt på ansattes følelsesmessige erfaringer i forbindelse med endring på arbeidsplassen.  Her fulgte jeg en gruppe ansatte som gjennomgikk omfattende endringsprosesser på sin arbeidsplass over en periode på 1,5 år gjennom deltakende observasjon og gjentatte intervjuer.

I den senere tid har jeg vært interessert i sykefravær og hvordan man på best mulig måte kan sørge for å tilrettelegge arbeidet til personer med psykiske lidelser. Jeg var involvert i prosjektet «psykologen som sykmelder» som tok sikte på å belyse de mulighetene og begrensningene som ligger i det at psykologer har sykmeldingsrett. I dette prosjektet intervjuet vi et utvalg psykologer som var omfattet av en to-årig prøveordning hvor de hadde anledning til å sykmelde sine pasienter. 

Jeg er også interessert i intervensjoner på arbeidsplassen og jobber med et prosjekt som heter «Lyden av trivsel». I dette prosjektet ønsker vi å evaluere effekten av kulturelle aktiviteter (som for eksempel korsang) i forhold til å bedre motivasjon, engasjement og trivsel på arbeidsplassen ved hjelp av data fra spørreskjema og intervjuer.