Home
Faculty of Psychology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Evalill Bølstad Karevold

Førsteamanuensis ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.

Main content

Kontaktinformasjon

Mine faglige interesser:

  • Angst- og depresjonssymptomer hos barn og unge; både utvikling og endring i symptomnivå og hva som bidrar til utvikling av slike symptomer.
  • Temperament og personlighet hos barn og unge; inkludert stabilitet og endring av ulike temperamentstrekk, hva som påvirker til endring og hvordan temperament/personlighet henger sammen psykisk helse.
  • Emosjonell utvikling hos barn og unge; inkludert tidlig utvikling av emosjoner og empati, emosjonsregulering og emosjonelle vansker.
  • Foreldre-barn relasjoner og konflikt mellom foreldre; med hovedfokus på hvordan dette påvirker barn og unges psykiske helse.
  • Generelt psykisk helse hos barn og unge; dvs. hva som bidrar til både utagerende og emosjonelle vansker, og positiv livskvalitet, hos barn og unge gjennom oppveksten.


I tillegg til at jeg jobber med prosjekter innenfor ovennevnte områder, er jeg prosjektleder for TOPP-studien (Trivsel og oppvekst i barndom og ungdomstid) som er basert på FHI. TOPP-studien er en longitudinell studie som undersøker utviklingsveier til både psykiske plager og god psykisk helse hos barn og deres familier fra barna er halvannet år og foreløpig til de er i 18-19 årsalderen.