Home
Faculty of Psychology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Silje Steinsbekk

Førsteamanuensis ved Psykologisk institutt, NTNU.

Main content

Kontaktinformasjon

Etter mange år som kliniker entret jeg akademia og disputerte i januar 2012 med avhandlingen "Children in treatment for obesity: psychological perspectives, physical activity and diet". Avhandlingen baserer seg på en behandlingsstudie ved St Olavs Hospital, hvor jeg fortsatt jobber 20% ved overvektspoliklinikk for barn og unge.

Som forsker ved NTNU er jeg tilknyttet prosjektet "Tidlig Trygg i Trondheim", en longitudinell studie av forekomst, forløp og risikofaktorer for psykiske vansker hos 1000 barn. Ingen studier har tidligere benyttet et så stort utvalg for å kartlegge forekomst av psykiske vansker hos førskolebarn. Prosjektet ledes av professor Lars Wichstrøm og data samles inn annethvert år. Vi startet datainnsamlingen da barna var 4 år, og er nå godt i gang med bølge 3 (8 år).

Jeg ser for tiden på sammenhengen mellom søvn vansker og psykiske lidelser og undersøker både komorbiditet og søvnvansker som en mulig risikofaktor for utvikling av psykiske lidelser. I tillegg til kartlegging av psykisk helse har vi også data på vekt, spiseatferd og fysisk aktivitet, noe som gjør det mulig for meg å studere risiko- og beskyttelsesfaktorer for utvikling av overvekt og fedme.