Home
Faculty of Psychology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Deltagere på YFL kull 2

Marit Christensen

Marit Christensen, førsteamanuensis, NTNU

Main content

Marit Christensen har doktorgrad i psykologi og ansatt som førsteamanuensis ved Psykologisk institutt, NTNU. Hun er også tilknyttet Senter for helsefremmende forskning ved HIST/NTNU.

Christensen disputerte i 2012 med sin doktorgradsavhandling: “Work and health in a changing world: The implications of job demands and resources for job satisfaction and health at work”. Hennes forskningsinteresser er relatert til området positiv arbeidshelsepsykologi. Nærmere bestemt er hennes arbeid relatert til flere av disse områdene: kartlegging av psykososialt arbeidsmiljø, helsefremming, jobbengasjement, mening i arbeidet, job crafting, medarbeiderskap, produktivitet og sunne organisasjoner.

Christensen har vært prosjektleder på to Nordiske prosjekt som omhandlet positive faktorer i arbeidslivet og sunne engasjerte arbeidstakere i sunne organisasjoner. I disse prosjektene har hun sammen med sine Nordiske samarbeidspartnere jobbet med å kartlegge og teste teorier og metoder på positive faktorer i arbeidslivet tilpasset Nordisk arbeidsliv.

Hennes nåværende forskning er hovedsakelig relatert til ARK, hvor hun sitter forskergruppa. ARK er en arbeidsmiljø- og klimaundersøkelse som er utviklet for universitets- og høgskolesektoren. Data fra ARK blir samlet i en database og er tilgjengelig for forskning. Databasen inkluderer på nåværende tidspunkt 15 institusjoner med ca. 8500 respondenter. Spørreskjemaet som ARK er basert på, KIWEST, dekker sentrale psykososiale arbeidsmiljøfaktorer i sektoren. Det teoretiske utgangspunktet som spørreskjemaet er bygd opp av er både helseforebyggende og helsefremmende, og derfor inneholder spørreskjemaet spørsmål om både belastninger og ressurser i arbeidsmiljøet. ARK gir også muligheter for intervensjonsforskning da arbeidsmiljøundersøkelsen generer basis for tiltak i arbeidsmiljøet.

Kontaktinformasjon: http://www.ntnu.no/ansatte/marit.christensen