Home
Faculty of Psychology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Christian K. Tamnes

Christian K. Tamnes, forsker, UiO

Main content

Fagfelt: Kognitiv nevrovitenskap og utviklingspsykologi

Hvordan endrer hjernen seg fra vi er barn til vi blir voksne og hvordan henger disse endringene sammen med kognitiv utvikling?

Jeg benytter i min forskning hjerneavbildningsteknikker for å longitudinelt kartlegge hvordan hjernen endrer seg gjennom livet. Jeg er spesielt interessert i å forstå de strukturelle og funksjonelle endringene som finner sted i hjernen fra vi er barn til vi blir voksne, samt hvordan disse henger sammen med kognitiv og atferdsmessig utvikling. Det er store individuelle forskjeller i hjerneutvikling og kognitiv utvikling, men vi har foreløpig begrenset med kunnskap om de spesifikke faktorene som bidrar til disse forskjellene. Jeg undersøker derfor også geners og tidlige miljøfaktorers rolle. Blant flere prosjekter innenfor overnevnte områder, er jeg leder for et prosjekt med to tilknyttede PhD stipendiater: «Trajectories of brain development from childhood to adulthood: Influencing factors and behavioral outcomes», finansiert av Norges Forskningsråd og Universitetet i Oslo.

I tillegg til studier av normalutvikling, er jeg også interessert i nevrokognitiv utvikling ved forskjellige nevrologiske og psykiske lidelser, samt hos grupper med spesifikke risikofaktorer. Blant annet er jeg samarbeidspartner i et prosjekt som undersøker langtidseffekter hos overlevere av blodkreft i barndommen og et prosjekt på barn født med svært lav fødselsvekt.

Kontaktinformasjon: http://www.sv.uio.no/psi/personer/vit/christkt/index.html