Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Urbanitet og nettverk står i sentrum når arkeologar og historikarar samlast til internasjonal mellomalderkonferanse i Bergen.
Forskere ser på hvordan media bruker språket for å konstruere og formidle forestillinger om fattigdom.
25 songarar og pianister fra heile verda kjem til Bergen i slutten av mai for å delta på ein workshop om Edvard Griegs songar.
Festspillene og Griegakademiet - Institutt for musikk presenterer tradisjonen tro konsertserien "Stikk Innom".
Kommunikasjon og verdighet hos mennesker med demens er tema når GAMUT sammen med Festspillene i Bergen inviterer til seminar, konsert, film, debatter og samtaler torsdag 28. mai.
I sin nye bok diskuterer professor Erik Bjerck Hagen hvordan forståelsen av Henrik Ibsens tekster har endret seg over tid.
Det tradisjonelle seminaret for Masterprogrammet region og regionalisering tok for seg regional omstilling i by og land.
Etter fullført opptak av nye studenter til Bachelorprogrammet i utøvende musikk eller komposisjon ved Griegakademiet fra høsten 2015, er det nå klart at det fremdeles er ledige studieplasser på enkelte instrumenter.
Han er blitt kalt den mest fargerike musikkskaperen i sin generasjon. Nå skal det lages en samlet verkoversikt over Geirr Tveitts komposisjoner.
Er ny teknologi alltid en god idé? Eller burde vi som samfunn tenke oss om en gang til før vi tar i bruk teknologier og applikasjoner som presenteres som nye og revolusjonerende? Og hvordan kan forskjellige typer kunnskap spille en rolle når vi vurderer den virkelige verdien av ny teknologi?
Språkprofessoren har ikkje oversikt over kor mange språk han kan, eller kor mange bøker han har skrive.