Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

– Med dette opplegget blir både den faglige og pedagogiske kvaliteten bedre, mener fagansvarlig Ingunn Lunde.
UiBs nye Senter for fremragende forskning er nå offisielt åpnet.
Antologien har professor Åslaug Ommundsen fra LLE og dosent Tuomas Heikkilä fra Universitetet i Helsinki og Universitetet i Turku som redaktører.
Et nytt Forskningsråd-støttet prosjekt om klimakrisen er i gang ved UiB.
Som et ledd i markeringen av at det er 100 år siden oktoberrevolusjonen i Russland, blir boken «Det store revolusjonsåret», som Kåre Selnes (1910-1982) skrev til 50-årsjubileet i 1967, gitt ut på ny.
Hva innebærer det å ha et etisk perspektiv på en meningsutveksling? Det er hovedtemaet i denne boken av Eilert Jan Lohne.
I boken The Weather's Face gir Ralph Jewell et både fasinerende og overbevisende portrett av Vilhelm Bjerknes, en fysiker som de fleste best kjenner som han som sto bak utviklingen av Bergensskolen innen meteorologi.
– Så mykje vatn! Vatn over oss, ved sida, og under oss! Dei unge forskerspirene frå Sør-Afrika kikkar forbløffa utover fjorden, på fossane som strøymer ned fjellsidene på andre sida, og regnet som piskar mot glaset. Sjølv om den jamne Bergensar nok vil hevde at værgudane har velsigna oss vestlendingar med ein uvanleg flott haust, er kontrasten likevel stor til tørkeramma Cape Town, der... Les mer
Bloggen politiskfilosofi.no, en blogg om etikk og politisk filosofi har fått nytt design. De tre forskerne ved UiB som driver bloggen, Steinar Bøyum, Espen Gamlund og Jørgen Pedersen, kommer stadig med nye og interessante perspektiver på dagsaktuelle problemstillinger.
“Hello Norway! Can you see me?” Den muntre stemmen tilhører Sara Paretsky. Hun er på vei inn i klasserom 304A på Sydneshaugen skole via Skype. Den prisbelønte forfatteren er tema for dagens forelesning i amerikansk krimlitteratur.
Han beskrives som et mangfoldig og lidenskapelig kunstvesen. Med en solid akademisk bakgrunn fra Dragefjellet og NHH er den kunstelskende juristen KODE sin nye direktør.
Språkpartikkelen som ingen kunne målbinde.
I fjerde episode av NRKs serie om eksteskapshistorie kan du møte førsteamanuensis ved SKOK, Hanne Marie Johansen. Hanne Marie Johansen har forsket på adgangen til skilsmisse og separasjon i Norge i perioden 1500 - 1900.
50 år med religionsvitenskap blir markert i utstilling.
Erika Wolfs avhandling tar for seg siste del av ingeniørdikteren og multikunstneren Leonardo Sinisgallis poesi i lys av barokke kjennetegn og egen poetikk.