Hjem
Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Tre søkere har fått innvilget rekrutteringsstipendet BFS Starting Grants 2017. Samlet får prosjektene over 50 millioner kroner, og omhandler både middelalder, matematikk og universets opprinnelse.
UiB får tre av fem av landets Consolidator Grants frå det europeiske forskingsrådet (ERC).
Litteraturhuset i Bergen og RFL inviterte gjester fra inn- og utland for å belyse psykoanalysen fra et filosofisk, politisk, historisk, juridisk og estetisk ståsted.
Mange fikk velfortjent heder og ære på instituttets tradisjonsrike markeringslunsj.
Francesco d’Errico er rangert som en av verdens mest siterte forskere av prestisjetunge Clarivate Analytics.
Tidsskrift for kjønnsforskning har i anledning sin 40-årsdag feiret med prisutdelinger til én utvalgt artikkel for hvert av tiårene tidsskriftet har eksistert.
Jeanett har byttet ut byen mellom de syv fjell med en by som aldri sover. Etter å ha fullført bachelorgraden, var det lett å reise tilbake til utvekslingslandet Japan – hvor hun nå har en karriere i PR-bransjen. I dag jobber Jeanett for Inoue PR, hvor hun er Assistant Account Executive.
Eldbjørg Haug benyttet anledningen til å presentere ny bok om reformasjonen.
Pål Antonsen er valgt ut til å delta i det nye karriereutviklingsprogrammet Momentum.
Sosialantropolog og WAIT-forsker Shahram Khosravi gjør, blant annet, feltarbeid blant irregulære migranter i Stockholm.
– Jeg er overrasket og glad over å bli tildelt formidlingsprisen. Det betyr mye at arbeidet jeg gjør blir satt pris på, sier Ivar Utne.
Postdoktor Helen F. Leslie-Jacobsen er ekspert på eddadikt og norrøne lovtekstar – og er tildelt årets pris for unge forskarar i humanistiske fag.