Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Det var då NRK-korrespondent Roger Sevrin Bruland rapporterte frå innsida av ei italiensk intensivavdeling at vi nordmenn verkeleg oppfatta kor alvorleg koronaviruset er. Tilbake i Berlin skryt han av historiefaget frå UiB som han nyttar kvar dag på jobb.
– Covid-19 har vist at vi trenger en ny debatt om hvordan vi fatter beslutninger i krisesituasjoner når de vitenskapelige svarene ikke foreligger enda. Tall og utregninger er ikke tilstrekkelig for å kunne håndtere den samfunnskrisen som pandemien har utløst, sier professor Jeroen Van der Sluijs.
Reflections from researchers at the WAIT project on the complexity of waiting in pandemic times.
In this blog we reflect on how the Covid-19 pandemic is affecting migrants with precarious legal status in Europe, with a particular focus on Norway, Germany and France - countries in which we have been doing long term ethnographic fieldwork in the WAIT-project.
Alexander van der Haven, Associate Professor in Religious Studies, talks about placing forms of religiosity in a context that makes sense out of them.
Her har vi samlet mye godt lesestoff til påsken, om tema som språk, religion, filosofi og historie. Forskere og studenter ved Det humanistiske fakultet forteller og forklarer. God påske!
I løpet av vårsemesteret har fem nye stipendiater startet ved AHKR. Les presentasjon av prosjektene deres her.