Hjem
Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

– Trolldomsprosessene var nabokrangler som eskalerte til et punkt hvor ingen av partene klarte å kontrollere det lenger, sier historiker Gunnar Winsnes Knutsen.
UiB-professor Jill Walker Rettberg skal sitte i ekspertgruppen som skal gi råd i oppstartsfasen til regjeringens satsing på kunstig intelligens.
Nye forskningsstudier viser at våre forfedre samlet på iøynefallende skjell som kan ha blitt brukt som smykker for 100 000 år siden. De nye funnene viser også det som kan være de første tegnene til utforming av egne identiteter som gradvis, men radikalt har endret måten vi ser på oss selv og andre.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch besøkte Universitetet i Bergen for å presentere regjeringens språksatsing.
Hvorfor er konflikten mellom Israel og Palestina omtalt som verdens vanskeligste? Hvilke grupper lider mest av at konflikten eskalerer? Førsteamanuensis i midtøstenhistorie Pelle Valentin Olsen forklarer.
Nobelprisen i litteratur for 2023 er tildelt forfattar Jon Fosse. Fosse er æresdoktor og alumnus frå Universitetet i Bergen.