Hjem
Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Helen F. Leslie-Jacobsen har gjennomført sitt TMS-prosjekt – der har hun og teamet hennes undersøkt Magnus Lagabøtes Landslov, den første nasjonale lovsamlingen i Norge, og som ble brukt i 400 år.
Welcome to the digital and free SDG Conference in Bergen 2024! The theme is 'The role of universities in transformative change'. Take a look at the programme and register today.
Professor emerita Kjersti Fløttum ble 28. november 2023 tildelt Den franske fortjenstorden (Ordre national du Mérite) for sitt mangeårige arbeid med å fremme det bilaterale forholdet mellom Frankrike og Norge, sitt virke som professor i fransk og forsker ved Institutt for fremmedspråk ved Universitetet i Bergen og sin rolle som visekonsul for Frankrike i Bergen.
Professor Knut A. Jacobsen ved AHKR er redaktør for den reviderte og oppdaterte utgaven av Routledge Handbook of Contemporary India, i oktober kom han også ut med boka Hindu Diasporas.
Regjeringens abortutvalg har lagt fram en rapport der det blir foreslått flere større endringer i dagens abortlov. Forskning fra Universitetet i Bergen viser at det særlig er behov for å gi bedre oppfølging til kvinner i etterkant av en abort.
11. desember opna CDN med rektor, forskingsråd, og buekorps.
I 2024 feires 750-årsjubileet for Magnus Lagabøtes landslov, og Landsloven er tema for årets foredragsrekke på Middelalderforum. Velkommen til Frille og Dyvekes vinkjeller for ny kunnskap og hyggelig lag!
Karstein Olav Hopland gikk bort 23.november 2023.
Gabriele de Seta har motteke eit stipend frå Trond Mohn-stiftelsen for å forske på folkeleg reaksjonar på maskinmetodar.