Home
Department of Earth Science

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ressurser

Ressurser

uib-geo_ressurser_lang-23032021-san#t.mp4 (Original).mp4

Producer:
Nydal film

Main content

Ressurser

Det moderne samfunnet er avhengig av naturlige ressurser, som for eksempel mineraler, rent drikkevann og olje. Geovitere er involvert i kartleggingen og utvinningen av alle jordens ressurser ved å lage feltkart, gjennomføre seismiske studier eller ved å undersøke bergarters kjemi for å lete etter naturlige ressursforekomster. 

I mobilen din, den elektriske bilen eller i hodetelefonene dine finner du sjeldne jordarter. Siden vi beveger oss inn i ett teknologisk grønt skifte samtidig som flere personer har råd til dyr teknologi som f.eks smarttelefoner så ser vi at vi trenger mer av disse ressursene og derfor ser vi til dyphavet og mineralressurser som finnes der. Det planlegges allerede å sette igang mineralutvinning fra dyphavet Tenk det! Det er likevel mange aspekter ved gruvedrift på havbunnen som må undersøkes før det kan settes igang, for eksempel hvilke konsekvenser mineralutvinning vil ha for miljøet på havbunnen. I filmen under får du være med når en gruppe fra Institutt for geovitenskap drar på tok for å undersøke og ta prøver fra havbunnen. 

 

 

 

MER INFORMASJON

Bachelorprogrammet i geovitenskap