Home
Faculty of Psychology
Master i arbeids- og organisasjonspsykologi

TV-aksjonsleder

Gabriella Osborne har en jobb der "alt kan skje", men har god hjelp av sine studier i arbeids- og organisasjonspsykologi i arbeidshverdagen.

Main content

Gjennom en universitetsutdannelse lærer du kritisk tenkning, reflesjon og samarbeid. Det er alltid verdifullt!

Etter å ha fullført mastergraden i 2014 jobbet Gabriella som byaksjonsleder for TV-aksjonen til NRK, og ledet innsamlingen i Bergen. Jobben innebar at hun måtte planlegge for det uplanleggbare og være forberedt på alt.

- Jobben som byaksjonsleder for TV-aksjonen er enormt varierende. Ingen dag er den andre lik. Det viktigste jeg gjør er å skape synlighet og å få full bøssebæredekning på selve aksjonsdagen. Jeg går mye i møter, holder foredrag og appeller om tema for aksjonen, kontakt med presse, skrive pressemeldinger, fikse sponsorer, kontakt med næringsliv og politikere, logistikk og planlegging. Kan vel si at i denne jobben kan alt skje. Det er mye brannslukking, så det gjelder å være løsningsorientert. Veldig gøy!

Utdanningen kommer godt med

Gabriella er fornøyd med at hun valgte å studere både bachelor og master i arbeids- og organisasjonspsykologi ved UiB. Hun har lenge interessert seg for tema som psykologi, gruppedynamikk, kommunikasjon, konfliktløsning og ledelse, og ble veldig glad da hun oppdaget at hun kunne studere alt på ett sted. Utdanningen har forberedt henne godt på jobben spesielt, men også på arbeidslivet generelt.

- Jeg har personalansvar for to medarbeidere, i tillegg til at jeg skal lede ca. 70 frivillige, som i sin tur skal ha ansvar for 3000 bøssebærere på selve aksjonsdagen. Her kommer det godt med å ha kunnskap om hvordan motivere, kommunisere og løse eventuelle konflikter. I tillegg tenker jeg at en bachelor- eller mastergrad fra universitetet alltid kommer godt med, uansett jobb. Gjennom en universitetsutdannelse lærer du mye om kritisk tenkning, refleksjon og samarbeid. Det er alltid verdifullt!

Priviligert som student

- Hvordan opplevde du overgangen fra studier til arbeidslivet?

- Jeg synes det var deilig å begynne å jobbe, men kan fortsatt savne det bekymringsløse livet som student. Det å få gå på spennende forelesninger er jo et privilegium.

Vis åpenhet og gjør en innsats

Gabriella var selv aktiv og engasjert ved siden av studiene mens hun studerte ved Det psykologiske fakultet. Hun har mange gode råd til studenter om jobbmuligheter etter studiene.

- Det beste tipset jeg har er å være aktiv i organisasjoner, ta på deg verv, jobb under studietiden. Arbeidsgiver er opptatt av at du har gjort noe annet enn bare studert. Det viser også at du er engasjert og har høy arbeidskapasitet. Ellers tenker jeg det er dumt å begrense jobbsøket sitt. Vær åpen og aktiv i søkeprosessen, det kan plutselig dukke opp en jobb du ikke visste fantes. Etter at du har sendt inn søknad, ta kontakt med arbeidsgiver på telefon og si at du virkelig har lyst på denne jobben. Det hjelper!