Hjem
Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Professor i religionsvitenskap, Ingvild Gilhus, hedret med internasjonalt æresmedlemskap.
Boken til den 7. tyske Edvard Grieg-kongressen i Leipzig er kommet ut. Redaktørene er Patrick Dinslage og Helmut Loos fra Universität Leipzig.
Bangladesh er et av verdens mest sårbare land når det kommer til klimaforandringer. Forskere fra UiB har jobbet sammen med lokalbefolkningen rundt Sylhet, i Nord-Øst Bangladesh, for å utvikle nye metoder som kan gjøre det lettere å tilpasse seg det nye klimaet.
«Våre briller gir oss en unik evne til å se ting fra menneskets perspektiv. Og det gjør slettes ikke alle.» Les alumn Per-Arne Larsens tale til årets bachelorkandidater.
– Møtet med migrantane har gjort stort inntrykk, men som antropolog er det også med utgangspunkt i desse møta at eg tenkjer best, seier Christine M. Jacobsen.
Ny bok (open access online) utgitt av Arnulf Mattes (Senter for Griegforskning) og Michael Custodis (Universität Münster).
Patrick Dinslage, tidligere professor II ved Senter for Griegforskning og leder for Grieg Forschungsstelle ved Universität Leipzig, er forfatter av ny bok om Grieg som utgis av anerkjente Laaber forlag i Tyskland.