Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

I årets første utgave av tidsskriftet "Archiv für Geschichte der Philosophie", et av de mest anerkjente tidsskrifter innen filosofihistorie, er både Franz Knappik og Kristian Larsen bidragsytere.
Historiker Hanne Marie Johansen har fordypet seg i norsk skeiv historie fra norrøn tid til i dag.
Marion, som er tidlegare kinesisk-student ved UiB, har valt å fortsetta utdanninga si i Skottland. Vi har spurt om ho kan fortelje litt om sine erfaringar med å studere kinesisk, og om kva som inspirerte ho til å ta vidare utdanning i utlandet.
Bjørn Åge Blix valgte å reise til Kina for å studere videre etter å ha fullført bachelorprogrammet i kinesisk ved UiB. Nå går han i gang med en PhD-grad ved Hongkong City University.
Tre kandidater stiller til valg for midlertidig ansatte i fakultetsstyret for neste periode.
Professor Andrea Saltelli ved Senter for Vitenskapsteori er en av ni ledende europeere som er spurt av tidsskriftet Nature om hva de mener bør være høyeste prioritet for vitenskapen framover. Han advarer blant annet mot å bruke vitenskap til inntekt for særinteresser.
I den nyeste episoden av podcasten UiB Popviten får lytterne bli kjent med de aller første menneskene. Ukens gjest er postdoktor Magnus Mathisen Haaland ved Centre for Early Sapiens Behaviour (SapienCE).
Fornøgde studentar etter å ha vore utplassert i praksis heile vårsemesteret.
Under den 24. årlige verdenskongressen for filosofi ble Skirbrekk av kinesiske universitet valgt ut som en av 24 ledende nåtidige filosofer .
Mulighet for å studere i utlandet var avgjørende da Nora skulle velge høyere utdanning. Å dra på utveksling til Lund Universitet i Sverige føltes litt for kort i starten, men hun fant fort ut at oppholdet ville bringe med seg både faglig påfyll og venner fra hele verden. Les hennes reisebrev her.
Har du lyst til å bidra til et forskningsprosjekt ved Universitetet i Bergen (UiB) (og i tillegg få et gavekort på Colonialen)?