Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Hilmar Mjelde, scientific assistant at the Department of Comparative Politics, has published a book on the membership growth in the Norwegian Progress Party (FrP) 1973 - 2008.
The professors Lise Rakner and Lars Svåsand at the Department of Comparative Politics, UiB have together with Sabiti Makara from Makerere University written an article in International Political Science Review on the reintroduction of multiparty politics in Uganda.
Det skal velges nytt dekanat for perioden 2009-2013
Vi trenger studenter som kan lede seminar i Samfunnsvitenskapelige tenkemåter høsten 2009.
Stein Kuhnle, professor in Comparative Politics, University of Bergen and Marius Paul Olivier, Director of Centre for International and Comparative Labour and Social Security Law, University of Johannesburg, have edited this volume.
Oversikten frå samordna opptak viser ein sterk og gledeleg auke i søkartalet til studieprogramma til administrasjon og organisasjonsvitskap.
Etter at tallene fra Samordna opptak er lagt frem er det grunn til å smile bredt på SV-fakultetet med en økning på 10,4 % i søkertallene. Med 2063 søkere er SV-fakultetet det mest populære fakultetet ved UiB.
Essays in honour of Per Lægreid, professor at the Department of Administration and Organisation Theory, and his recent 60th birthday.
Global crises seem to fall on top of each other – all hitting the poorest people and societies the most. The political and economic forces driving both the crises and their potential solutions are much bigger than aid.
Jostein Gripsrud er gjesteredaktør for 2009s første nummer av det internasjonale tidsskriftet Javnost - The Public. Temaet er digitaliseringen av offentligheten. Blant bidragsyterne er også stipendiat Camilla Tønnevold.
Den nyinnstiftede Hans Daalder-prisen for "outstanding paper" som har blitt presentert på ECPR, den europeiske organisasjonen for statsvitenskaplig forskning, ble tildelt Mette Bakken, master i sampol.
På Fredagsseminaret om Demokrati og rettsstat fredag 17. april diskuterer Flemming Rose, Elisabeth Eide, Frank Rossavik og Bjørnar Borvik ytringsfrihet i kjølvannet av karikaturstriden.