Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Den polsk-amerikanske statsvitaren Adam Przeworski er årets Stein Rokkan-førelesar. Førelesinga finn stad 1. oktober kl 1415-1600 i Egget, Studentsenteret.
Øvingsmediet Brostein har stor aktivitet for tiden. 60 studenter skriver nyheter, kultur og sport.
Stein Kuhnle, professor ved institutt for sammenliknende politikk og Hertie School of Governance i Berlin følger spent med foran det forestående tyske valget.
Ungdoms forbruk av nyheter går ned, viser flere undersøkelser. Men det behøver ikke å bety at nyhetsinteressen blant ungdom daler.
José Fonseca disputerte over tema Narrative Tendencies in Latin American Fiction Cinema. Du kan se disputasen her.
Working Papers from the Rokkan Centre
"Når jeg begynner å utforme setninger, blir jeg pinlig klar over hvor lite gjennomtenkt denne første ansatsen var. Til gjengjeld begynner det nå å skje noe med den.
Ny artikkel publisert i Public Administration Review
-Arbeidslivspraksisen er med på å gjøre oss mer bevisste på egen kompetanse, forteller sampol-student Jon Vaag Eikeland (22).
Ny artikkel publisert i Public Administration Reviwew
Fredag 11. september var dagen for årets vitnemålsseremoni på SV-fakultetet.
Analyzing both historical contexts and geographical locations, this volume explores the continuous reformation of state power and its potential in situations of violent conflict.
NRK har laga ein dokumentar om professor i samanliknande politikk, Frank Aarebrot . Denne vart vist som fakta på laurdag på NRK1 12 september.
"...økt produksjon av fornybar energi i Norge, med eller uten grønne sertifikater, (vil) kunne bidra til at de globale utslippene av klimagasser øker", sier Odd Godal, post dok ved Institutt for økonomi, i et innlegg i Dagens Nærlingsliv i dag
David Blandford fra Penn State gjester instituttet i perioden 7. til 18. september.
Forskningsdagene i Bergen 2009 går av stabelen 18-27 september. Blant mange spennende arrangement kan du også møte to stipendiater fra SV-fakultetet som stand-up forskere.
Postdoktor Ole J. Mjøs har nylig publisert en monografi om forholdet mellom media og globalisering.
En lærebok om utenriksjournalistikk til bruk for journalister, journaliststudenter, medieforskere og mediestudenter.