Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Ny artikkel av PhD student Dag Erik Berg ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap. Artikkelen er publisert i tidsskriftet Internasjonal Politikk.
Stort sett er det eliten i samfunnslivet som blir gitt plass i den offentlige debatten. Dette viser foreløpige funn fra prosjektet Eurosphere, som nylig ble lagt fram på midtveiskonferanse i Brussel.
5.-7. januar er det duket for Nasjonal Fagkonferanse i Statsvitenskap. Påmeldingen er god og programmene i de ulike arbeidsgruppene forteller at vi går en spennende konferanse imøte.
Of Authorship and Originality er et tverrfaglig forskningsprosjekt finansiert av HERA (Humanities in the European Research Area).
Professor Jostein Gripsrud er tildelt den prestisjefylte prisen International Franqui Chair og tilbringer våren 2011 i Brussel.
15. desember mottok vi det usigelig triste budskapet at vår kjære venn og kollega Gunhild Eide var gått bort.
Prosjektet er et samarbeid mellom Informasjons og medievitenskap, Sammenliknende politikk og Høyskolen i Oslo.
Boka er redigert av Per Lægreid ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitskap og Tom Christensen ved UiO. Mange av forfattarane som bidrar med kapittel i boka er blandt dei fremste på dette feltet internasjonalt. Bidragsytarar frå Institutt for adm.org er Paul G. Roness, Ivar Bleiklie og Haldor Byrkjeflot.
Charta 08 ble ført i pennen av en gruppe kinesiske opposisjonelle og intellektuelle og publisert 9. desember 2008. Mer enn 300 personer hadde skrevet under på demokratioppropet ved publisering, og to år senere har tallet vokst til over 10000. Fredsprisvinner Liu Xiaobo er en av forfatterne.
Gode hensikter hjelper ikke klimaet i seg selv. Kun økonomiske virkemidler kan bringe CO2-utslippet drastisk ned, hevder professor Eirik S. Amundsen og medforfattere i en analyse i den danske avisen Politiken.
Masterstudent ved institutt for økonomi, Eirik Lothe Hess, vann Konkurransetilsynets pris for beste masteroppgåve i konkurranseøkonomi.
Fra årsskifte blir Anders Johansen professor i sakprosa ved Universitetet i Bergen. Stillingen er et gaveprofessorat fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF).
Utlysning av engasjementer som undervisningsassistenter for vårsemesteret 2011 med søknadsfrist onsdag 18. desember 2010