Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Professor Andreas L. Opdahl er medforfatter av artikkelen "Understanding the determinants of business process modelling in organisations".
Lav kvalitet på helsetjenester i u-land er en forklaring på manglende måloppnåelse av FNs tusenårsmål, og manglende motivasjon blant helsearbeidere er en viktig forklaringsfaktor.
Author, war correspondent and documentary film-maker Jonh Pilger will be the second to present in the new series "Bergen Lectures in Critical Social and Political Inquiry" on 13 October 2011.
Author, war correspondent and documentary film-maker John Pilger will be the second to present in the new series "Bergen Lectures in Critical Social and Political Inquiry" on 13 October 2011.
Lars Gunnar Lundblad er ute med en ny bok med tittelen: Islamic Welfare in Palestine: Meanings and Practices: Processes of institutionalization and politicization of Zakat, the third Pillar of Islam.
Nationalfondet til fremme av sosialøkonomisk opplysningsarbeid har vedtatt å dele ut årlige priser på kr 15 000 for beste masteroppgave i samfunnsøkonomi på NHH og UiB (Institutt for økonomi). På Institutt for økonomi deles prisen nå ut for første gang.
-På tide at det settes inn ressurser i Norge for å komme frem til en god ordning for å måle læreres prestasjoner, mener Katrine Vellesen Løken.
As of the autumn of 2011, the project Poverty Politics launches its new webpages. During the coming weeks, the pages will gradually become updated.
Fredag 23. september deltok sosialantropolog Kristine Sunde Fauske og statsviter Frøy Gudbransen i Forsker Grand Prix. Det var første gang fakultetet var representert i denne konkurransen.
Hvordan kan det forklares at vi er blitt mer skeptisk til antiterrortiltak etter 22/7 spør Lise H.Rykkja, Peter Lango, Anne Lise Fimreite og Per Lægreid i denne artikkelen i Aftenposten.
Artikkel av Svein Michelsen og Bjørn Stensaker publsert i Tertiary Education and Management (TEAM). Artikkelen omhandler studentenes rolle i styring av universitetet.
Hva vil det si å være norsk? Er sakkyndige i retten en garanti for riktig dom? Hvordan fortelle om politisk styring av innvandringspolitikken på fire minutter?
Tegneseriene fra massakrene i Gaza likner mer dokumentarfilm enn Donald. Joe Sacco har utviklet en helt særegen sjanger innen tegneserielitteratur. Tirsdag 20. september gjester han UiB.
The competition is presented by Academy for International Conflict Management and Peace building of the United States Institute of Peace, the Korbel School at the University of Denver and the Kroc Center at Notre Dame University, Georgia State University
I perioden 3. til 7. oktober vil det bli gjennomført valg på nestleder ved Institutt for informasjons- og medievitenskap for perioden 01.01.2012 – 01.08.2013.
Filmstudenter fra UiB stakk av med pris for beste foto på en av USA's største kortfilmfestivaler for filmen Sukkertoppen.
Sampol-konferansen, som blir arrangert av masterstudenter ved Institutt for sammenliknende politikk, har i år tittelen "Kampen mot terror".
I boken Politics of Care bidrar Elise Widding Isaksen og Helle Stenum med kapittelet "The politics of recognition: From cultural exhange to domestic work".