Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Hva er betydningen av universiteter og regional attraksjonskraft i rekrutteringen av internasjonal arbeidskraft med høy kompetanse?
New book chapter by Ivar Bleiklie: “Collegiality and Hierarchy: coordinating Principles in Higher Education” in Adam Nelson and Ian P. Wei (eds.) The Global University – Past, present and future perspectives.
Award-winning critical researcher Janine R. Wedel will be the third to present in the series "Bergen Lectures in Critical Social and Political Inquiry" on 30 May 2012.
Professor Deborah Brautigam is moving on to Johns Hopkins University.
Instituttet var tilstede på konferansen med en stand om forvaltning av naturressurser i Latin Amerika
Første runde for nytt utvekslingsprogram ved Fudan University i Shanghai er godt i gang. Studiet gir innsikt i kinesisk politikk og utvikling i et globalt perspektiv.
"Transitions to parenthood in Europe - A comparative life course perspective" edited by Ann Nilsen, Julia Brannen and Suzan Lewis.
Ørnulf Gulbrandsen's new book - "The State the Social. State Formation in Botswana and its Precolonial and Colonial Genealogies" - is now out. Read more by clicking on the caption of the cover.
Årets søkertall fra Samordna opptak viser en liten nedgang, men SV-fakultetet har fortsatt flest søkere. Til masterprogrammene er det i år rekordmange søkere.
Forfatter Frode Grytten ble uteksaminert med hovedfag i administrasjons- og organisasjonsvitenskap fra UiB i 1986. Allerede under studietiden gav han ut sine første bøker.
Boken inneholder 18 artikler tidligere publisert i Rhetorica Scandinavica. Artiklene er nå oppdatert og oversatt til engelsk for første gang.
Doktorgradskandidat Christian Raspotnig er nominert til "best paper award" på konferansen REFSQ'12.
Få fenomener griper så sterkt inn i vår opplevelse av den visuelle verden som bilder av lidelse.
Postdoktor Erlend Lavik har laget et videoessay som utforsker stilistiske konvensjoner og virkemidler i den kritikerroste tv-serien The Wire.
Informasjonsvitere og medievitere har sammen utviklet programvare for arkivering av nettavisforsider.
Les kronikken til professor Bjørnar Tessem på bt.no
This article looks at real-life relationships between disabled people and their personal assistants in the United Kingdom and Norway.
Per Lægreid og Tom Christensen har publisert kapittelet "Governance and administrative reforms" i The Oxford Handbook of Governance, redigert av David Levi Faur.